BENY 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 Żadko pisze ale z czasem krucho , coś wydłubałem działającego. Na początek osobisty otwieracz do puszek piwa DIY. A tak na poważnie to lampa jest skonstruowana z dwóch modułów 12LED zimnych białych CREE XR-E oraz 12LED RoyalBlu XR-E. Środkowy moduł składa się z 12LED zimne białe CREE XP-E oraz 12LED niebieskie CREE XP-E. ROYALBLU idą z 700mA reszta 920mA w sumie 72 LED. Może i lampa nie jest najładniejsza ale za to satysfakcja z własnego tworu. Zdięć nie obracałem no ale ze mnie kiepski fotograf. Myślę że będzie coś widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 Robiles jakies pomiary ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BENY 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 Kolejne zdięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BENY 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 No i jeszcze kilka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BENY 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 Nie na razie nie robiłem żadnych pomiarów. To co mogę powiedzieć to reakcja korali jest bardzo pozytywna. Mam wrażenie że acropory nabrały żywszych kolorów , wyciągają polipy jak szalone. Co w sumie po ostatnim przewaleniu z CA (niedopilnowałem reaktora,miksera)i w związku z tym powstałymi problemami w jakiś sposób poprawiło mi chumor. Na dzień dzisiejszy obserwuje baniak jak mi się prostuje już pod nowym oświetleniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Lipiec 2010 BRAWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest to SUPER robota, nie wygląd ani bajery się liczą tylko własna robota i satysfakcja jeszcze raz BRAWO, ja od roku jadę na swojej i wszelkie opowiadaniania mądreali się nie sprawdziły. Pozdrawiam i powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Wrzesień 2010 Jaki koszt takiej lampy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach