Skocz do zawartości
darkoski

sklepy w Berlinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

w najbliższym czasie wybieram się do Berlina, czy ktoś zna adresy sklepów z morszczyzną? Spędzę tam kilka dni i planuję małą objazdówkę rozpoznawczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość sklepów jest pod Belinem. Tutaj masz link do najładniejszego sklepu we wschodniej części Niemiec. Uważaj tylko na godziny otwarcia. I bardzo ważne właściciel mówi tylko po niemiecku.

http://www.meeresaquaristik-nentza.de/

pozdrawiam

Łukasz Kur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z ciekawych sklepów w samym berlinie jest na Holzhauserstr., w dzielnicy lotniska Tegel, sklepik fajny cenki wysokie ale mozna sie z goscmi dogadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj my mieszkamy w Berlinie i tez czesto sie wloczymy po sklepach, na Holzhauserstr,to Andreas i Franke (Sea World) Tymczasowy wybor

jest ograniczony wedlug mnie ,mimo to jest jedynym sklepem w Berlinie ktury ma czesto rarytasy australijskie w sprzedazy.

Döbe Aquaristik to meczarnia zwierzat ,Nenza w Glasow ma super czysty i zadbany sklep i zbiornik pokazowy wybur zwierzat zalezy tez od szczepek z jego zbiornika bo pozatym te do sprzedarzy sa najczesciej brazowe.Jest jeszcze MariosHausriff w dzielnicy STEGLIZ na Hindenburgdamm.Ja Osobiscie bym kupil sobie w Berlinie Czasopismo Koralle Niemieckie u Franke tam sa aktualne adressy i sklepy.

Ogolnie sklepow jest duzo niekazdy ma to co sie chce po 8 latach Aqwarystyki morskiej duzo widzialem i uwazam ze bywalo juz lepiej.teraz jakos malo zwierzat,i wybor tez kiepski...ale to jeszcze zalezy co szukasz?????

post-1285-041356400 1281021334_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godziny, w jakich jest otwarty ten sklep znajdziesz tutaj: Öffnungszeiten

Dolaczam sie do pytania slawomirdyl odnosnie cen. 

Edit: Znalazlam jeszcze jeden sklep w Berlinie, ktory by mnie interesowal ze wzgledu na lokalizacje. 

Aquarien Meyer - Berlin UG (haftungsbeschränkt)

Skalitzer Str. 6
10999 Berlin 
Direkt am U-Bahnhof Kottbusser Tor.

Ktos  z Was odwiedzil juz ten sklep? Mozecie mi cos powiedziec odnosnie wyboru oraz cen?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi