Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja u siebie mam dwa lata i TDS na wyjściu po osmozie pokazuje 0,01 więc też nie ruszam. Ale w szawce czeka już nowy zestaw na wszelki wypadek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie używasz TDS'u ? jak masz w miare dobrą wode i dbasz o wymiane prefiltrów to i 10 lat wytrzyma a nawet więcej !Myśle że wymiany trzeba dokonać gdy TDS pokazuje więcej niż 15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie używasz TDS'u ? jak masz w miare dobrą wode i dbasz o wymiane prefiltrów to i 10 lat wytrzyma a nawet więcej !Myśle że wymiany trzeba dokonać gdy TDS pokazuje więcej niż 15.

Kolego totoalne bzdury wypisujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolego totoalne bzdury wypisujesz

Prosze o uzasadnienie fantastycznej wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o uzasadnienie fantastycznej wypowiedzi.

Powiedz mi co mierzy TDS jezeli wg Ciebie dopuszczalna jest wartos 15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na Warszawskiej wodzie membrana wytrzymala 2 lata,byla juz niezle zasyfiona(brazowa).

Wiec nawet gdyby woda w kranie byla lepszej jakosci to i tak nie wyobrazam sobie uzytkowania membrany przez 10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę dziwna sytuacja TDS jest tylko informacją że coś nie tak, wymiana prefiltrów jest obowiązkowa, żywica za chwile odda to co pobrała takie jest moje zdanie.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na Warszawskiej wodzie membrana wytrzymala 2 lata,byla juz niezle zasyfiona(brazowa).

Co się stało z membraną ,że postanowiłeś ją wymienić? TDS więcej pokazywał??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla tych co nie wierzą w wytrzymałość membrany 10 lat prosze sprawdzić jak działa membrana ! na membranie nie ma prawa nic osiadać ! a jeśli osiada świadczy to o niewłaściwym siśnieniu roboczym lub złych prefiltrach.To "płukanie " czyli odpad wody utrzymuje ją w czystości.A TDS ? właśnie na nowych membranach też potrafi wskazywać 010 albo i więcej ! Im większa przepustowość tym większe wskazanie TDS'u ,dla nowych membran te wartości wynoszą od 002 do ok 015.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne zawsze zamawiam ogranicznik przepływu w granicach 400 dla gp 75 a najlepiej 500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj wymieniałem filtry w osmozie po prawie czterech miesiącach , oto co znalazłem w środku !wacko.gif Pierwszy raz widzę taki syf blink.gif Parę tygodni temu zaczął się remont hydroforni ,która dostarcza nam wodę i chyba to jest przyczyną takiej jakości wody.

35714002.jpg

filtr 5 mikronów

15310896.jpg

1 mikron

62672769.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi