juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 pytanie,czy ma ktoś stare zużyte ale jeszcze coś świecące żarniki 150w reefluxa 12kk? chciałbym sprawdzić jak świecą,za przesyłkę zapłacę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 Waldek, zużete świecą ciulato, ale tak szczerze to możesz w ciemno kupować, będziesz zadowolony :sad: Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 A ja powiem tak : wcześniej miałem reflux 12k a teraz AM 10k i nie widze różnicy ! dlaczego ? stosowałem też BLV 10 K i tak samo ,dlaczego ? może dlatego że wszystkie mają temperature 12 - 13 kk .Powiem raz jeszcze - nie widze różnicy !!! Tylko mi nie mówcie że mam słabe oko, moja praca polega na dobieraniu kolorów (coś ala kiper) . A może przy balaście magnetycznym tak powinno być ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 miałem reefluxy 12k (3 sztuki) balast elektroniczny i AM 10 k)2 sztuki) balast magnetyczny kolosalna różnica - pierwsze mocno niebieskie (musiałem dokładać więcej białych niż blue T5) - drugie żółtawe (bez samych błękitnych T5 nie szło wytrzymać :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Muniek Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 mam pytanie do urzytkowników reefluxsow 12k jakie sa przyrosty korali na tych zarnikach w porownaniu z innymi zarnikami o tej samej barwie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 Fotki przedstawiają lampę Aquamedica z żarnikiem ReffLux 12000K i żarnikiem Aquamedica Aqualine 10000 - 13000K Jakość fotek mizerna ale widać wystarczająco różnice miedzy żarnikami Oba balasty magnetyczne standartowo montowane w lampach Aquamedica Różnica była kolosalna więc nie wiem jak Robi ty tego nie widziałeś na swoich I na koniec krótki filmik Nie musze chyba pisać po jakiej stronie był założony ReefLux Dodam że żarniki obu firm były fabrycznie nowe ! tak jak i sama lampa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Muniek Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 ok fajnie świeci ale jak wypadaja te zarniki jesli chodzi o przyrost i wybarwienie korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Czerwiec 2010 u mnie było wybarwienie korali fajniejsze pod reefluxami - szybszy przyrost pod AM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2010 na tym filmiku AM jaśniej świeci ? i na fotkach tez wydaje mi sie że reeflux jest troszke ciemniejszy i delikatnie bardziej niebieski niż AM,mam racje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2010 naprawdę nikt nie ma zużytych żarników żeby podesłać? tak bym sie nie zastanawiał jakie kupić,ale różnica w cenie jest znacząca dlatego chciałem sprawdzić czy w oświetleniu jest też taka różnica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach