Skocz do zawartości
strugas

Red Sea C-Skim 1800

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy ktoś zna ten produkt nie chodzi mi o opis techniczny tylko jak to ustrojstwo się spisuje w praktyce?

http://www.redseafish.com/c-skim.asp ( link do opisu i instrukcji pdf.)

W wyszukiwarce na forum nic mi nie pokazało dlatego piszę ten wątek.;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy czegos takiego nie widzialem ale jestem w pelni przekonany ze za cene tego ustrojstwa mozesz kupic naprawde swietny odpieniacz z innej sprawdzonej firmy. To jest jakas nowosc i zakladam ze nikt tego jeszcze nie testowal.

Jezeli zaczynasz zabawe z morska akwarystyka ogladaj sie za sprawdzonym sprzetem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki Mariusz tak przypuszczałem że nikt tego jeszcze nie testował bo nigdzie na polskich forach nie ma żadnych wiadomości na ten temat.

Planuję załorzenie baniaka ale dopiero po wakacjach wtedy załorzę swój dziennik i przedstawię konkrety.

Planuję baniak ok. 500l plus sump ok.160l. narazie rozglądam się za sprzętem.

Od początku chciał bym tak skonfigurować całość żeby w przyszłości nie musieć kombinować, narazie czytam czytam i planuję.

Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema:)

Niby fajny, niby dobry ten odpieniek, ale nawet za karę ie chciałbym go czyścić;)...

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgladą i chyba tylko tyle, nawet bedzie cięzko wyczyscić pojemnik z piany i smierdzącego szlamu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę trochę temat czy w między czasie ktoś ten odpieniek poznał przeszło dziewięć miesięcy temu zapodałem ten temat cały czas myślę że nie jest tak całkiem do bani :verymad: wkleje nowy link bo poprzedni nie działa http://www.reefstore.co.uk/shop/Red-Sea-C-Skim-1800-Deluxe-Protein-Skimmer-inc-Feed-Pump.html

Edytowane przez strugas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda dość zjawiskowo i skomplikowanie jakby poza robieniem piany umiał coś jeszcze ale ja bym chyba nie ryzykował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak , oprócz bicia piany posiada funkcje samozniszczenie, sorki, samoczyszczenie.(3min 5sek)

Edytowane przez robi59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi