Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 Zobacz jeszcze te 2 linki 736 http://reefbuilders.com/2010/06/02/hanna-introduces-affordable-ultra-low-range-phosphate-checker/ 713 http://reefbuilders.com/2010/03/02/hanna-instruments-po4-checker-phosphate-colorimeter/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d_malisz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 Synek priv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziemniok 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 SYNEK - piszesz o tym? http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=266146#266146 Zobacz co andrzej napisał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 Oni używają jak się nie mylę wersji lepszej niż tę którą mają w ofercie w sklepie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 I jeżeli Michał wyrazi taką chęć to mam zwykłą dużą hankę i możemy porównać dla spokoju tu rozmyślających:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 moja juz jest w drodze moze we wtorek bede robil pierwsze testy,zamowilem HI-713 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 moja juz jest w drodze moze we wtorek bede robil pierwsze testy,zamowilem HI-713 Pamiętaj o wyczyszczeniu fiolek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 czym czyscicie fiolki,jest to moja pierwsza taka zabawka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 Fiolki wystarczy przemyć wodą i wysuszyć.Dobrym sposobem jest też trzymanie fiolek w spirytusie,nie tworzą się wówczas naloty na nich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 Fiolki wystarczy przemyć wodą i wysuszyć.Dobrym sposobem jest też trzymanie fiolek w spirytusie,nie tworzą się wówczas naloty na nich. czy Ty sobie wyobrażasz że Sławek albo Seb trzymają fiolki w spirytusie?? bo ja nie A jeżeli tak to pewnie bardzo szybko odparowuje i trzeba dolewać PozdrT P.S. Ja zamówiłem hankę, mam nadzieję że będę miał za 2 tyg i będę mógł się podzielić wrażeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 Ja dzisiaj pojechale do skepu i kupilem HI-713 wyszlo mi 0,06 drugi test pokazal 0,04 Filmik na Ty Ruro jak to sie robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 czy Ty sobie wyobrażasz że Sławek albo Seb trzymają fiolki w spirytusie?? bo ja nie A jeżeli tak to pewnie bardzo szybko odparowuje i trzeba dolewać Wystarczy często robić pomiary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 Teraz zrobilem test i wyszlo mi 0.02 ... ale lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 ja zrobilem test i pierwszy 0,06 drugi 0,04 trzeci 0,06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 Wydaje mi się że błąd pomiaru jest dopuszczalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 a przecieracie fiolke szmatka aby była czysta przy kazdym wsadzeniu do miernika??(chodzi mi o odciski palców) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 Tak przecieram i to bardzo dokladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2010 a przecieracie fiolke szmatka aby była czysta przy kazdym wsadzeniu do miernika??(chodzi mi o odciski palców) Ja tam jak wsadzam zawsze przecieram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach