Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 Do kazdej sa inne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 Dzisiaj przetestowałem to właśnie na odczynniku dla HI 713 wynik wyszedł 0,23 a na odczynniku od dużej Hani 0,02 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 Jejku ale duza rozbieżność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 Dostałem od kolegi troszkę saszetek, zrobiłem test i zgłupiałem 0,02 :dance3: oszalałem z radości, po godzinie coś mnie oświeciło zrobiłem test na oryginałach i wyszło 0,23 no to ponownie test na prochach od dużej i znowu 0,02 Trzeba się mieć na baczności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 Ja chyba zaczne sypac proszki od testow Merck. (Rowa, D-D) Wychodzi taniej a Hania poakazuje tyle co na proszku z saszetek. Jezeli posiada ktos ten test i Hanne prosze o porownanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 Ja chyba zaczne sypac proszki od testow Merck. (Rowa, D-D) Wychodzi taniej a Hania poakazuje tyle co na proszku z saszetek. Jezeli posiada ktos ten test i Hanne prosze o porownanie Wszystko jest OK ja tylko porównałem z proszkami od dużej Hani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz Dyzma 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 Slawek ja nie mowie ze cos jest zle. Test Merc jest na 100 testow. Hanna ma przez pol mniejsze fiolki wiec wychodzi jakies 200. Odczyniki nadaja sie i pokazuja jak proszki Hanny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Czerwiec 2010 No to szukaj Zapomniałem się spytać czy pomiar musi być robiony przy temp 25 C ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2010 Panowie, jak mierzycie małą hanką, to używacie tego timera? bo wydaje mi się, że po użyciu timera opadają te wszystkie nierozpuszczone resztki i uciekają bąbelki powietrza i pomiar może być dokładniejszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2010 Ja dużą Hanką mierze na tajmerze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 naprawdę nikt nie ma pożyczyć na jeden dzień ? Mariusz może Ty mi wyślesz :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 naprawdę nikt nie ma pożyczyć na jeden dzień ?Mariusz może Ty mi wyślesz :-P To Ty wyślij komuś wodę PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 ja by się tak dało to czemu nie , ale ona podczas wysyłki zmieni swoje parametry. I nie sądzę żeby wynik był prawidłowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 naprawdę nikt nie ma pożyczyć na jeden dzień ?Mariusz może Ty mi wyślesz :-P Dzisiaj rozmawiałem telefonicznie z HANNA SE i okazało się ze ten model który ja zamówiłem będzie dostępny za około 1,5 m-ca. Zastanawiam sie czy nie kupic tego mniej dokladnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 czy nam jest aż taka dokładna potrzebna ? Nie sądzę , ale faktem również że salifert można włożyć sobie miedzy zabawki . Ale małą hana wystarczy do naszego użytku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 Mariusz a skąd wiesz że jest dokładniejsze ta jedna 736 zielona od drugie 713 ?można prosić o jakieś informacje, gdzie wyczytałeś bo jestem ciekawy ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 713 mierzy part per milion (ppm) http://www.hanna-polska.pl/produits.asp?langue=en&famille=7&type=8&modele=612 736 mierzy part per bilion (ppb) http://www.hanna-polska.pl/produits.asp?langue=en&famille=7&type=8&modele=626 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2010 snakecharner odezwij się do Michała z korale, mają fajny sprzęt co mierzy baaardzo wiele parametrów:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach