Skocz do zawartości
Bigwalker

Odpieniacze Reef Octopus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko:)Czy ktoś z Was urzywał lub słyszał jakieś opinie o tych odpieniaczach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko slyszalem ze sa bardzo drogie i skomplikowane :D nic ponad to :) nawet nie pamietam gdzie to slyszalem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzialem u nas w sklepie i musze przyznac ze nawet ladnie pienil. Czy cicho chodzil nie wiem bo w kazdym akwarystycznym sklepie jest glosno. Jakosc wykonania tego odpieniacza bardzo dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas jak u nas, ale w USA mają w każdym sklepie internetowym z akwarystyką. A to chyba o czymś świadczy? W Polsce również są dostępne. A ceny? No cóż, tanie nie są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

używam osobiście reef 5000 poprostu rewelacja.

Do tej pory miałem Delteca na 1060TS na trzech pompach AquaBee 2000/1 i myślałem że ten odpieniacz to jest to, ale deltec niema porównania do Octopusa jest głośniejszy, mniej wydajny, bardziej prądożerny itp.

Mogę polecić z czystym sumieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walker, sklerotyku jeden! Przeca Ci mówiłem o tych testach co czytałem, jak Octopusy o takiej samej wydjaności deklerowanej przez producenta, podczas testów precyzyjnych, laboratoryjnych ZMIAŻDŻYŁY konkurencję taką jak BK czy Deltec...

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W swoim 500l zamienilem z apf600 na Octopusa 3000 i jest zdecydowanie wydajniejszy.

Szczerze polecam.

Cichy i efektywny a jego cena nie jest wcale powalająca chyba że porównujemy go z AM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomasz Kurek, czy mówisz o RO stozku czy o standardowym odpieniaczu, bo ceny jednych i drugich w usa sa rózne,

Super reef 3000 wewnetrzny kosztuje 399$

Super reef XP 3000 wewnetrzny kosztuje 559$ maja te same pompy ale jeden to stozek a drugi zwykła rura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pytanie do użytkowników tych odpieniaczy, na pewno deklarowana przez producentów wydajność w praktyce nie ma zastosowania,

w związku z tym jakli litraż łącznego obiegiu "Mocno obciążonego" (akwarium + sump) da rade obsłużyć.

Model 3000 i 5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałem tych akurat modeli w akcji, ale kilka dni temu oglądałem baniak 700l na octopusie xp 2000, sporo ryb, dość dużo lpsów, kilka spsów i odpieniacz dawał spokojnie radę, wszystko w akwarium było ok, także myślę,że jak odejmiesz około 30% od tego co podaje producent, to będziesz miał w miarę prawdziwą wydajność.

Swoją drogą dość ciekawe te odpieniacze, dość dobrze wykonane i ładnie pienią [przynajmniej ten model, który widziałem], jakoś nie mogłem się do nich przekonać , ale jak zobaczyłem na żywo, to troszkę mnie zaskoczyły na plus. Ciekawy jestem jak jest z innymi modelami, w Polsce ich jest dość mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie Panowie kto jest dystrybutorem octopusa na Polske??

Dystrybutorem jest Zoofokus, a znaleźć te odpieniacze można w kilku sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto prowadzi ten sklep Zoofokus,bo nie ma cen towaru,mejla jak kiedys wyslalem z zapytaniem to do dzisaj nie mam odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi