Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 Mam pytanko:)Czy ktoś z Was urzywał lub słyszał jakieś opinie o tych odpieniaczach?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 Ja tylko slyszalem ze sa bardzo drogie i skomplikowane nic ponad to nawet nie pamietam gdzie to slyszalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 a mi się obiło o uszy ze mają coś wspólnego z odpieniaczami BLAU EDIT: http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=posts&p=258168#258168 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 Ja widzialem u nas w sklepie i musze przyznac ze nawet ladnie pienil. Czy cicho chodzil nie wiem bo w kazdym akwarystycznym sklepie jest glosno. Jakosc wykonania tego odpieniacza bardzo dobra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 Dzięki Panowie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 U nas jak u nas, ale w USA mają w każdym sklepie internetowym z akwarystyką. A to chyba o czymś świadczy? W Polsce również są dostępne. A ceny? No cóż, tanie nie są. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 używam osobiście reef 5000 poprostu rewelacja. Do tej pory miałem Delteca na 1060TS na trzech pompach AquaBee 2000/1 i myślałem że ten odpieniacz to jest to, ale deltec niema porównania do Octopusa jest głośniejszy, mniej wydajny, bardziej prądożerny itp. Mogę polecić z czystym sumieniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Czerwiec 2010 Walker, sklerotyku jeden! Przeca Ci mówiłem o tych testach co czytałem, jak Octopusy o takiej samej wydjaności deklerowanej przez producenta, podczas testów precyzyjnych, laboratoryjnych ZMIAŻDŻYŁY konkurencję taką jak BK czy Deltec... Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2010 No to kupuję dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz Kurek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2010 W swoim 500l zamienilem z apf600 na Octopusa 3000 i jest zdecydowanie wydajniejszy. Szczerze polecam. Cichy i efektywny a jego cena nie jest wcale powalająca chyba że porównujemy go z AM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2010 Czyw octopusie 3000 jest wirnik igielkowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMKoszalin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2010 Tomasz Kurek, czy mówisz o RO stozku czy o standardowym odpieniaczu, bo ceny jednych i drugich w usa sa rózne, Super reef 3000 wewnetrzny kosztuje 399$ Super reef XP 3000 wewnetrzny kosztuje 559$ maja te same pompy ale jeden to stozek a drugi zwykła rura Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azja-83 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Sierpień 2010 Ja mam pytanie do użytkowników tych odpieniaczy, na pewno deklarowana przez producentów wydajność w praktyce nie ma zastosowania, w związku z tym jakli litraż łącznego obiegiu "Mocno obciążonego" (akwarium + sump) da rade obsłużyć. Model 3000 i 5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Sierpień 2010 Nie widziałem tych akurat modeli w akcji, ale kilka dni temu oglądałem baniak 700l na octopusie xp 2000, sporo ryb, dość dużo lpsów, kilka spsów i odpieniacz dawał spokojnie radę, wszystko w akwarium było ok, także myślę,że jak odejmiesz około 30% od tego co podaje producent, to będziesz miał w miarę prawdziwą wydajność. Swoją drogą dość ciekawe te odpieniacze, dość dobrze wykonane i ładnie pienią [przynajmniej ten model, który widziałem], jakoś nie mogłem się do nich przekonać , ale jak zobaczyłem na żywo, to troszkę mnie zaskoczyły na plus. Ciekawy jestem jak jest z innymi modelami, w Polsce ich jest dość mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Październik 2010 Nie wiecie Panowie kto jest dystrybutorem octopusa na Polske?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mx3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2010 Jedyny sklep gdzie widziałem (na żywo i w necie) tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2010 Nie wiecie Panowie kto jest dystrybutorem octopusa na Polske?? Dystrybutorem jest Zoofokus, a znaleźć te odpieniacze można w kilku sklepach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vitekzawada 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Listopad 2010 kto prowadzi ten sklep Zoofokus,bo nie ma cen towaru,mejla jak kiedys wyslalem z zapytaniem to do dzisaj nie mam odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach