Artur160 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 Witam, jaką powinny mieć średnice otwory(spływ i rewizja) i rury od nich w akwarium o pojemności 432l i z pompą zwrotną AM or6500? Jeśli pytanie się już kiedyś przewinęło to sorki ale nic z innych wątków na ten temat, na tym czy innym forum nie czaje:rolleyes: Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 Witam! A po co Ci taka mocna pompa ? Jaką wydajność ma Twój odpieniacz? Będziesz tylko ganiał wodę. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur160 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 To jest plan do paludarium, do morskiego mam inną pompe:tongue: Wiem, że teoretycznie powinienem napisać to w OT ale ten sam dylemat będę miał w morskim, (do którego narazie zbieram sprzęt) zatem zadałem pytanie w nadziei na wyjaśnienie lub podanie jakiejś zależności/wzoru na obliczenie średnic spływu i rewizji:pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Maj 2010 Ja u siebie mialem or6500 na 25mm wylot, 40mm zrzut i 32mm rewizja. Chodzilo to to bez zastrzerzen, z tym ze pompa po prostu za mocna. Wymienilem na or3500 i rewizje zmniejszylem do 25 mm. Hula jak tralala ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur160 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2010 Dzięki:ok: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach