SaltMen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 Qrde, chicialem wymienic zywice w filtrze przeplywowym, ale za cholere nie chce sie otworzyc. Siłuje reka. Zapieram. Do najslabszych nie naleze. Wkurzylem sie i probowalem mlotkiem to uderzac aby sie odetkalo i nic... Pytanie do was, czy ja oby w dobra strone krece? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 tak ja mam taką specjalna rączkę do odkręcania. PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SaltMen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 Kurde ja mam taki jak na zdjeciu. Nie wiem, moze w dwie osoby bym musial sprobowac bo sie jakos dziwnie zapieklo cholerstwo :-///// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 chodził mi o coś takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SaltMen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 Kurcze, poradzilem sobie ale w polowie. Filter otworzylem, ale uszczelka peknieta :-/ Chyba nie bedzie dzialac poprawnie. Mam nadzieje, ze mozna ten szczekol dokopic, a nie caly kubeł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 ja myslę że dokupisz taką uszczelke spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parman 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 Jeśli chodzi o uszczelkę (o-ring) do kubełka to kupisz. Ale jeśli do puszki na media to raczej nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2010 Filtra DI nie wolno dokręcać kluczem , po takim zabiegu na bank bedziemy mieli uszkodzoną uszczelke wewnętrznego kubka na żywice Obudowe wystarczy dokrecić ręką nic nie pocieknie Jeśli uszkodzimy wewnętrzną uszczelkę pojemnika część wody poleci "bokiem" i mimo nowej żywicy TDS będzie pokazywał zabrudzenie Te uszczelki nie występują osobno w sprzedaży ale to żaden problem jeśli mamy 10" wkłady wystrczy z filtra węglowego (może być zużyty) odlepić boczne uszczelki i wsadzić w miejsce starej popsutej w DI Z jednego filtra węglowego będziemy mieli 2 sztuki uszczelek Uszczelnienia są te same więc następnym razem przed wyrzuceniem starego filtra węglowego pamiętać o " demobilu " :ok: Fotek nie bedę robił bo raczej jasno wytłumaczyłem :dance3: Problem zostaje dla posiadaczy filtrów liniowych tam niestety tego nie ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SaltMen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2010 qr**, zatem mam problem. Bo ten moj to filtr liniowy. Ma ktos poratowac demobilem weglowym ;-) ? Dzis sprawdze, leje kubel RO zobaczymy co TDS pokaze, ale pewnie bedzie syf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2010 Ja mam kilka, robie demobil co wymiane... zapraszam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2010 A od czego jest taśma teflonowa ? nawinąć i heja ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2010 robi dobrze prawi :-) Ja mam szklane kubly i zdarzalo sie, ze jak nie dociagnalem tym plastikowym kluczem to sie saczylo spod gwintu. Z kolei jak dociagnalem niby z czuciem to pozniej walczylem tak jak Ty. Teraz zawsze robie ze dwa razy po gwincie tasma i wkrecam reka. Nie cieknie a odkrecanie idzie leciutko. pozdrawiam lukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SaltMen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2010 O dziwo na TDS na peknietej uszczelce wychodzi 0.0, wiec tragedii poki co nie mam. Ale Tomash jak bylaby okazja to chetnie bym jedna uszelke przygarnol. Z tasma teflonowa dobry pomysl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach