Skocz do zawartości
gibi1984

moje pierwsze akwa morskie 450 l:) wszystkie porady miło widziana

Rekomendowane odpowiedzi

Albo przedozowalem ballinga - raczej to, sprawdź sobie to w taki sposób że napełnij kolejną strzykawkę i zacznij dolewać dalej i zobaczysz czy się kolor zmieni.

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomio zrobiłem tak jak mi kazałeś i wynik nie jest zadowalający ani troche wlałem jeden ml i nic i nabrałem drugi ml i dopiero po wlaniu 0,64 zmienił się kolor co robić ?? wczoraj odstawiłem mg i leje tylko kh bo mam niskie około 6 . jeszcze ca musze tak sprawdzić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to przesadziłeś z dozowaniem, ja bym zrobił podmiankę i wstrzymał dozowanie do momentu osiągnięcia poziomów książkowych.

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale jak zrobie podmiane to mg nie skoczy do góry ?? przecież w soli też chyba jest co ?? ale itak mam w planie podmiane dzisiaj około 30 l tak że zrobie po podmianie testy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie skoczy bo w soli jest określony poziom mg, zrówna Ci tylko do wymaganego poziomu. To tak jak zmieszasz słoną wodę z wodą słodką to wodą będzie bardziej słona czy bardziej słodka?

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podskoczy, bo poziom w świeżej solance jest na poziomie 1100 1300 , ja przynajmniej nie trafiłem na sól z większą zawartością Mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a teraz nowe zdjęcie zrobione moim super aparatem :) chyba zainwestuje w jakiś lepszy :)ale mandarynki łądnie pozuja wieczorem :)

post-955-032424400 1296511131_thumb.jpg

Edytowane przez gibi1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki piotrek a jak tam po imprezce ?? Kiedy bedziesz we wrzesni ??

Oj głowa bolała!wacko.gifNiestety nie wiem dokładnie kiedy będę w Twoich stronach, ale prędzej czy później pojawię się we Wrześni smile.gif Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to super mozliwe ze sie spotkamy :) he he mnie tez odrobine bolała ale ogólnie było super poprostu jestem mega zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam sluchajcie mam bardzo niski poziom ph tzn w nocy spada do7,5 a w dzien 7,82 okolo jak je podniesc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak aptazie już sobie poradziłeś z nimi ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam daimen poradziłemsobie jakoś jeszcze kilka małych egzemplaży zostało ale już takie małe żenaprawdę trzeba się przyjrzeć żeby je zobaczyć tomentosus mi je zjadł ale chybateraz się za sarco bierze confused.gifi jest dolinka bo się cieszyłem że bedzie miapitasie trzymał w ryzach a tu taki zonk będzie chyba exmisja :)właśnie sobietego dziada obserwuje i widzę że go atakuje zobacze wrzucę go do tzw. Kojca izobaczymy czy to jesgo wina :)w innym wątku są zdjęcia mojego sarco jak możeśzto zobacz może coś pomoższ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisząc wielkimi literami na forum KRZYCZYSZ...

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mała aktualizacja fotek i kolejne pytania czy pompy mogę być tak ustawione czy lepiej dać je po przeciwnej stronie ??post-955-0-16532700-1325110035_thumb.jpgpost-955-0-39582700-1325110047_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi