Skocz do zawartości
gibi1984

moje pierwsze akwa morskie 450 l:) wszystkie porady miło widziana

Rekomendowane odpowiedzi

lepsza troszkę odbiegająca temperatura ale stabilna, po za tym sam termometr może troszkę przekłamywać :) Grzałka się przyda żeby właśnie trzymać ustabilizowaną temp. np żeby w nocy nie spadała.

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam tomioo i dzieki za szybką odp wiesz grzałke mam ale ona sie prawie praktycznie nie włącza teraz po nocy temperature mam 24 , 25 stopni tak ze chyba ok co ??spróbuje moze na noc wyłączać jedną pompe cyrkulacyjną bo mam na tą chwile 2 jedna 4.000l a druga 12.000 tak że chyba tą 4 mogę na noc wyłączać co myślicie o takim rozwiązaniu ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam słuchajcie jak najlepiej połączyć skałe ?? jeden pan który mi doradza mówiłe żebym poxiliną pokleił :) pozdrawiam albo prety plastikowe w srodek nawierconych otworów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam własnie jadę ze skala wyglada całkiem niezle zobaczymy jak się włoży do akwa co się będzie działo :) wieczorem wzuce jakieś fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ach ....... te kobiety czepiają się wszystkiego :pardon:

dlatego są tak cenione :)

dość OT, @gibi1984, wklejaj fotki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok to daje fotki skała już w wodzie odpieniacz uruchomiony troche zasolenie mi małe wskazuje ale za niedługo to uzupełnimi pojawiły się 2 stwory zaraz zrobie foty i dacie mi odpowiedz co to takiego :pardon: jak znam życie to pewnie będzie coś niedobrego ale itak cieszy jak się coś nowego zobaczy :) he he jak dziecko z prezentu gwiazdkowego :)zdjecia nie najlepszej jakości ale zawsze coś :) jeden z tych stworów jest brązowy w kształcie jakby kulki a drugie to takie jakby pedzelki . na tą chwilę wygląda to tak :) ale skała nie jest jeszcze na swoim miejscu w tym tygodniu moze bede jeszcze wiercił otwory pod łączenia i zobacze jak to wszystko wyjdzie jest bardzo dużo kawałków skały takich płaskich tak że można coś sensownego wymyślić aha te pedzelkowate to się chowają pod wpływem światła .a słuchajcie gość do skały dał mi zeostart 2 lac do akwa ??

3408_thumb.attach

3409_thumb.attach

3410_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz chyba wiem co to za stwór jest w moim akwa prawdopodobnie to manjano jezeli dobrze pisze troche sie popatrzało tu i tam :pardon: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno cokolwiek zobaczyć na fotkach.Postaraj się zrobić lepsze zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Manjano albo aiptasia :pardon: Odłam kawałek skałki z tym i do kosza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam a nieda sie inaczej niz wywalac skałe ?? bo kurde mam i manjano i apitasie masakra ogólnie ale jakoś się to zrobi mam nadzieje może ktoś coś innego doradzi czytałem gdzieś że wode ciepłą z ro można wstrzyknąć strzykawką z igłą ?? jeszcze doszedł problem z panelem i kurde nie wiem ogólnie słabo się zaczeła przygoda z morskim:( ale nie mam zamiaru się zniechęcać . pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, że wywalać skałę... Tylko weź śrubokręt płaski i młoteczkiem pod aiptasie wbijaj sie delikatnie żeby się mały kawałeczek skały skruszył razem z aiptasia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi