gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Czerwiec 2012 (edytowane) Panowie pytanie mam następujące mam w akwa teraz praktycznie sam brąz Korale padają szukam chętnego kto by mi je przechowal z trzy miesiące ?.Właśnie zrobiłem testy kh 9 ca 470 po4 0,25 no3 miedzy 2a 5 woda do podmiany po tds 000 a tu taka kiha w akwa ph mi skacze miedzy 7,9 w nocy a8,3 w dzień co radzicie? Edytowane 4 Czerwiec 2012 przez gibi1984 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2012 I co nikt nie pomoże ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darpol 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2012 zrób 30% podmiany na dobrej soli za kilka dni to samo i powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Czerwiec 2012 Ok spróbuje już zrobiłem około 15 procent w sobotę jutro Kolo 10 zrobię i w sobotę znów 10 moze tak byc sól mam TM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2012 Witam dawno nic nie pisalem poniewaz wlasnie robie restart akwa nowy zbiornik z sumpem dzisiaj byla proba pomp zalalem woda jutro bede przenosil skale i tak sump cztery komory pirewsza splyw potem odpieniacz narazie deltec apf600 ale w srode bedzie od skiby na pompie tunze , nastepna wrzuce media filtracyjne jakis wegiel takie pytanie czy w komorze ze splywem moge wrzucic siporax? Akwa 130x60na 50h . Mam pytanie bardzo mi halasuje splyw podniose poziom wody ile sie da to chyba sie uspokoi. Skale ze starego baniaka przeniose piasek nowy kupilem . I pytanie kolejne skale tylko pod pompa przeplukac w akwa? Kleic planuje tym budowlanym zapomnialem nazwy chyba cx5 o ile dobrze pamietam. Czekam na jakies odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Kwiecień 2014 (edytowane) aktualizacja po długiej przerwie . Wczoraj odpaliłem pelletki wrzuciłem węgiel i phosguard , ciągle walczę z cyjano a ono nic nie odpuszcza ale podobno tak już jest w morskim Edytowane 19 Kwiecień 2014 przez gibi1984 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gekoon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Kwiecień 2014 śliczne akwa chciałbym mieć takilitraż ale budżet pozwala na ma 200l aktualizacja po długiej przerwie . Wczoraj odpaliłem pelletki wrzuciłem węgiel i phosguard , ciągle walczę z cyjano a ono nic nie odpuszcza ale podobno tak już jest w Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rally8pl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Kwiecień 2014 Na cyjano mozesz użyć chemiclean. Dwa dni i cyjano zniknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Kwiecień 2014 dzieki gekoon powiedz mi rally czy po chemicleanie jest metna woda bo chyba kiedys juz to stosowałem , znika na dobre ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rally8pl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Kwiecień 2014 Mieszkam w UK a tutaj ciężko jest dostać chemiclean, stosowałem inny środek mycosidol i miałem po nim mętną wodę, cyjano zniknęło na dobre. Jeżeli to jest cyjano to chemiclean na pewno pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gonzo6 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2014 Witam serdecznie. Przeczytałem cały wątek i troszke włos mi się na głowie zjeżył. Właśnie patrzę na moje narożne 240 l, puste i czekające na wszystko co potrzebne do odpalenia. Do tej pory walczyłem przez 3 lata z paletkami i jakoś się kręciło, teraz zamażyłem o morskim. Dobyr pomysł ???? okaże się za niedługo . Może ten wątek czegoś już mnie nauczył . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach