gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2010 Witam serdecznie panowie mam pytanie czy nie karmie za duzo mam 2 błazny 6 chromisó veliferum i scopasa no i salariasa ale on to chyba we własnym zakresie sobie radzi 2 rozgwiazdy kilka slimaków 2 krewetki czyszczące euphylie 2 x sarco i jeszcze inne miekasy i jednego spsa na próbe zobaczymy co z tego wyjdzie . karmie 2 razy dziennie mysis z artemia lub czerwony plankton z lasonogami no i co 2 dzień wieczorem kostka zielonego planktonu , czy nie za dużo larmie mam straszny wysyp cyjano po zmianie soli na tm . pomoże ktoś może ??[pzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2010 (edytowane) Cześć Ile kostek dziennie dajesz ? Jak się czuje ten koral niefoto? Edytowane 7 Październik 2010 przez Piotr34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2010 Tak szczerze to bym go oddał bo u mnie nie jest mu dobrze przez pomyłkę kupiony jako miekas chętnie zamienie za coś są chętni a daje po 2 kostki 2 razy dziennie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2010 Już Ci kiedyś pisałem żebyś zrezygnował z podawania planktonu, to jest zbyt drobny pokarm , wiekszosc na pewno i tak nie jest zjadana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2010 ach ta sol TM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Październik 2010 Witam serdecznie panowie moj tomentosus jakis taki gruby jest jakby mial ochote peknac to jest normzlne ? Cyjano powoli ustepuje jutro wymiana t5 na hqi 2x250w plus 2t5 i moze nocne oswietlenie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Październik 2010 Możliwe że się objadł lub ma jakieś problemy z układem trawiennym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 2010 No miał problemy ale już niema bo pękł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2010 witam serdecznie po długiej nie obecności i jak zwykle z pytaniem ale kto pyta nie bładzi parametry mam w normie glony praktycznie zniknely ale po zmianie t5 na hqi 2x 250w coś moja xenia zmarniała nie wiem czy może wundermani jej nie podgryza mam ja ustawiona dosc blisko światła to może być przyczyna tego zmarnienia ?? co 2 dni leje abc grotecha i stront i jod po 6 ml nie wiem może czegoś za dużo leje proszę może o jakąś podpowiedz a co do tego nie foto to może ktoś go odemnie zabierze ?? oddam za free bo u mnie naprawde zmarniał nie wiem czym i jak go karmić. pozdrawiam dodam ze parametry w normie kh troche niskie bo 7,7 ale tak jest wsdzysto ok. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Listopad 2010 Cześć Xenia może tak zareagowała na zmianę oświetlenia , jak masz miejsce gdzieś niżej dna to ją przestaw . Kh 7-8 jest w normie , na silę nie podbijaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2010 Ok dzieki piotr to sprobuje ta xenie przestawic nizej a co z tym jodem i strontem nie leje za duzo badz też za malo ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Listopad 2010 Daj jakies fotki aktualnego stanu baniaczka ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2010 Zdjęcia dam może innym razem aparat rozladowany niestety mam pytanie jak wsadzić maczuge żeby stała ?? Mam piasku jakieś 2 cm pewnie za mało co?? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2010 OTO SWIEZE ZDJECIA BANIAKA PO PRZEMEBLOWAMIU NIE WIEM CZY DOBRZE ZROBIŁEM ALE ZOBACZYMY MIEJMY NADZIEJE ZE BEDZIE WSZYSTKO OK POZDRAWIAM . CZEKAM NA OPINIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2010 AIPTASIAAAAA !!! walcz z nią bo już zarosła ci skałę masakrycznie!!! PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2010 Wiem zezarosła staram się z nią walczyć Ale walka jest trochę nierówna bo nie widniał się tej cholery pozbyć wale ja kwaskiem cytrynowym ale szczerze nie wiem czy to coś daje czy nie . Kupiłem sobie tez wundermani już w sumie 8 sztuk ale widać tylko 4 . Nie wiem czy gdzieś siedzą pochowane czy co?? Zobaczymy jak się będzie dalej toczyło z krewetkami jak nie dadzą rady to dalej Będę Walii kwaskiem . A co myślicie o ulozeniu skały ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2010 Kup Acreichthys tomentosus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Grudzień 2010 Miałem ta rybke ale miała chyba jakieś problemy trawienne bo napuchla aż w końcu pękła poprostu ja rozerwalo na brzuchu ale może kupię kolejnego może tamten był jakiś felerny od początku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach