Skocz do zawartości
Karel13

Tzw. konik morski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciałbym się dowiedziec czegoś na teama w/w ryb. Jaki zbiornik, warunki, po ile sztuk trzymac, pokarm, zachowanie itp. itd.

Chciałbym je kiedyś trzymac :rolleyes: (jakieś łatwiejsze ;P).

Z góry dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo, dziękuję. Tylko, że nie wszyscy ludzie potrafią znakomicie czytac po angielsku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za ,,pomoc"...

Jakby trzeba było się nauczyc, to płacilibyśmy mandaty za to, że nie potrafimy. Chciałbym wiedziec, czy Ty ,,Zenonie" umiesz perfekcyjnie czytac i mówic po angielsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta strona, przepraszam za wyrażenie, ale jest do d***. Żaden tłumacz nie jest idealny. Mam jeden i tłumaczy zdania, na takie, z których trudno jest się cokolwiek domyślec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karel13 niestety w polsce wiem o dwoch osobach, ktore fachowo zajmuja sie konikami. Ale nie sa to zbyt wylewne osoby :-)

Jesli kiepsko radzisz sobie z angielskim masz do wyboru jeszcze nawieksze swiatowe fora o konikach. Japonskie i koreanskie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karel13 : sory, ale na ile znasz angielski, to zależy tylko od Ciebie. nie trać czasu na pretensje do jakości automatycznych tłumaczy tylko sam zacznij sie uczyć.

nie ma niestety zbyt wielu ludzi zajmujących sie konikami. i chyba nie dlatego, ze są jakoś szczególnie trudne w hodowli tylko wymagają specyficznych warunków, które powodują , że trudno jest miec akwarium równocześnie rafowe i konikowe. koniki musza miec mozliwosc złapania się czegos ogonami, wymagaja znacznie mneijszej cyrkulacji bo są słabymi plywakami. tak poza tym chyba nie mają bardzo szczegolnych wymagan, nie slyszalem ,zeby byl problem z karmieniem. popularne gatunki łatwo rozmanażają sie w akwarium.

zacznij googlować na polskich stronach , a na pewno coś znajdziesz.

http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=koniki+morskie+site:aqua-reef.pl&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

http://www.google.com/search?client=opera&rls=pl&q=koniki+morskie+site:nano-reef.pl&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I może zmień nastawianie. Bo z każdego twojego postu, w tym wątku i innych, wychodzi roszczeniowość i dzieckoneostradyzm. Ja sobie życzę żeby mi tu natychmiast podano wszystko co chcę wiedzieć, i to natychmiast, bo jak nie, to foch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angielski dosyc dobrze mi idzie, ale nie na tyle, żeby czytac różne ,,fachowe" słowa.

Zenonie, no cóż, nie moja wina, że mam taki charakter, ale postaram się poprawic i przepraszam ;P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudne zadanie przed tobą, jak na początek, woda musi byc czysta, a zarazem obfita w pokarm, tak słyszałem, ale trzymam kciuki,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wychodzi na to, ze jeszcze oprd. dostalem ze strony po angielsku podrzucam :-) hahahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie... Zniechęciły mnie koniki morskie. Jak na pierwszy raz to za głęboka woda ;P.

Chodi, przepraszam ;P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

woda tak samo głeboka jak w przypadku wielu gatunkow ryb. konik morski jakby nie bylo to ryba tylko , ze specyficzny kształt ciała ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem ;P. A może jednak się zdecyduje na koniki? Ale chciałbym trzymac z nimi również inne rybki, a to jest niemożliwe. A w naturze żyją w odosobnieniu od innych ryb?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to ze inne ryby w akwarium stanowia zazwyczaj zbyt duza konkurencje pokarmowa i zanim konik zdazy podplynac do jedzenia to zostanie ono juz zjedzone. Poszukaj z czym innym udalo sie trzymac koniki, mysle ze cos znajdziesz, np. iglicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba raczej nie zdecyduję się na koniki bo chciałem miec błazenki, a błazenki są szybkie.

A można z nimi trzymac mandaryna? Czy on potrzebuje szybkiego ruchu wody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi