Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2010 Dlatego, że do żadnego innego działu mój temat nie pasuje, to pytam się tutaj. Co myślicie na temat zestawu AQUAEL' a ReefMAX? Co trzeba w nim wymienić i co trzeba zrobić, aby dobrze działał? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 Dziękuję za odpowiedzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 Dziękuję za odpowiedzi . A nie wiesz że są święta ? wszyscy się stołują :dance3: A tak notabene nic, bardzo ciekawy zestaw na początek Wesołych świąt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 hej popatrz tu http://www.nano-reef.pl/forums.php?m=topics&s=30 jest dużo Reefmaxów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 A nie wiesz że są święta ? wszyscy się stołują :dance3: Też prawda . I nawzajem. Dzięki za link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewaise 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2010 Mam Reefmaxa od 1.5 tygodnia. Z tego co mi mówili doświadczeni morszczacy należy wywalić kulki, patyki z watą. Do tego dokupujemy pompki cyrkulacyjne i tyle. Z czasem podobno warto wymienić świetlówki, bo te w zestawie są kiepskie. Z wad: słaby odpieniacz. Podobno można taniej, a za tą cenę można lepiej, ale Reefmax jak dla mnie ma tą zaletę, że nic nie liczysz, nie mierzysz, kupujesz gotowca dodajesz cyrkulację i działa a do tego dość ładnie wygląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Więc ty to wszystko wymieniłaś/eś tak? Możesz mi napisac jakie masz pompy curkulacyjne? Na co wymieniamy patyki i kulki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewaise 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Więc ty to wszystko wymieniłaś/eś tak? Możesz mi napisac jakie masz pompy curkulacyjne? Na co wymieniamy patyki i kulki? Dokładnie, ja mam te kulki i patyki wywalone. Zamiast nich mam chemi-pure i plurigen (nazwy pisane z pamięci, więc może jakaś literówka być). Pompy mam Aquaela reefcirculatory. Ale tylko dlatego, że były w pakiecie z akwarium (ja kupowałam używane). Jakbym sama miała wybierać, pewnie były by Koralie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Pakiet - proponowane/razem z zestawem? Może kupię koralię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewaise 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Pakiet - proponowane/razem z zestawem?Może kupię koralię. Pakiet, czyli poprzedni właściciel je kupił a ja od niego gotowy zestawik odkupiłam. :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karel13 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2010 Aha . No więc u mnie będzie koralia ;P. Podsumowanie: Zestaw ok. tylko wymiana świetlówek, wkładów filtracyjnych i dokupienie cyrkulacji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach