Skocz do zawartości
silver200

Skarpeta na spływ

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zawsze gdy robię sztorm w akwarium używam podkolanówek z materiału jak pończochy, po 1.5pln za 2 pary:)

Wcześniej opłukam kilka razy w RO i na rurę spustową gumką recepturką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam skarpetę taką dużą i grubą z AM z krążkiem do mocowania na specjalnym uchwycie,ale po jednej dobie przelewa się górą,szybko się zapycha.Może faktycznie do pralki ją dam bo jest zabita i ręcznie nie zdołam tego wypłukać ?

Już wyprałem i odwirowałem,siedzi teraz w sumpie i zobaczymy czy coś się zmieniło.

Edytowane przez inmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dojście do getrów piłkarskich wykonanych z polipropylenu jak by się nadawały to mogę tanio załatwić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety wczoraj włożona a dziś już przelewa się przez górę pomimo tego,że to największa jaka jest,ma chyba z 60cm długości.Wczoraj w erybce zakupiłem wielką watę i wypchałem nią ostatnią komorę przed obiegówką.Mam wymieniać co tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@inmar - nie wiem jak się u Ciebie sprawdzi wata w całej komorze (i jak duża to komora)

Ja u siebie mam zrobioną taką półkę z kratki rastrowej i na to kładę watę. Wymieniam ją praktycznie co drugi dzień bo widać jak jest zabrudzona. Trzymanie tydzień czasu to może być trochę za długo.

Zresztą niedawno gdzieś czytałem, że watę trzeba wymieniać co 2-3 dni.

Aha - nie wiem o co chodzi ale u mnie po włożeniu waty odpieniacz zaczyna przelewać (po paru minutach wszystko wraca do normy). Wata JBL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani w Erybce poleciła co tydzień wymieniać.Co do komory to mam specjalnie na tą potrzebę zrobioną o szerokości 4cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierzesz agrowłóknine z marketu ogrodniczego  - 15m2 kupiłem za nieco ponad 10zł, walisz z tym akruszem do krawcowej tudzież innej niewiasty co operuje igłą i każesz zszyć nicią nylonową/stylonową/jedwabną/poliestrową - byle nie bawełnianą bo ją nitrobakterie zeżrą i sie worek rozpadnie (co osobiście przerabiałem) i masz na cały żywot święty amen :)

http://www.sklep.geocover.pl/agrowloknina/648-agrowloknina-wiosenna-p-20-16x100.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Leszku jak masz 15m2 to kawałek mogę odkupic od ciebie?? :yes: za 3,50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge wziąć całą buchte jak pojade z lampami w piątek do Jastrzębia, gdzieś stragan otworze - to przyjedziesz na zakupy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierzesz agrowłóknine z marketu ogrodniczego  - 15m2 kupiłem za nieco ponad 10zł, walisz z tym akruszem do krawcowej tudzież innej niewiasty co operuje igłą i każesz zszyć nicią nylonową/stylonową/jedwabną/poliestrową - byle nie bawełnianą bo ją nitrobakterie zeżrą i sie worek rozpadnie (co osobiście przerabiałem) i masz na cały żywot święty amen :)

http://www.sklep.geocover.pl/agrowloknina/648-agrowloknina-wiosenna-p-20-16x100.html

Czy taka agrowłóknina jest napewno bezpieczna? Wiadomo wogóle jaki jest tego skład?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to jest zwykłe włókno polipropylenowe - nic w każdym razie krwiożerczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie łatwiej dac wate na waska komore?

Ja osobiscie nie lubie ani wary ani skarpet. Jak mam wsadzona wate po po paru dniach wzrasta mi no3 z zupelnoe przezroczystego do lekko rozowego w ok 0.2 na salifercie wiec wkladam wate tylko jak czyszcze tylnia szybe lub skaly i wyciagam po paru godzinach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takiej włókinienie procesy gnilne następują już po kilku godzinach, należy ją wymieniać najlepiej codziennie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie łatwiej dac wate na waska komore?

Ja osobiscie nie lubie ani wary ani skarpet. Jak mam wsadzona wate po po paru dniach wzrasta mi no3 z zupelnoe przezroczystego do lekko rozowego w ok 0.2 na salifercie wiec wkladam wate tylko jak czyszcze tylnia szybe lub skaly i wyciagam po paru godzinach

A jeśli nie mam wąskiej komory? :)

Worek zacisnaky na sznureczek zawiązuje na rurze spustowej, zabezpieczam przed zsunięciem i niech wisi. Zmieniąm co 1-2 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi