silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2010 Witam od jakiegoś czasu użytkuję skarpetę na spływie, wszystko było by ok, gdyby nie to, że bardzo trudno się ją czyści. skarpeta jest z takiego grubego materiału. Na jednym z forów znalazłem inny rodzaj takiej skarpety (z innego materiału) który na pewno czyści się dużo lepiej. tu daję link do strony tematu na której znalazłem to cudo. Z tego co się dowiedziałem, to można to ściągnąć ze stanów, ale dwóch sztuk to się nikomu nie chce, a w sumie to nie opłaca. http://reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1640915&page=38 może ktoś z Was miałby możliwość zakupienia i podesłania 2 szt takich skarpet, lub jakakolwiek inna pomoc w zakupie, a może widział, że w którymś polskim sklepie mogę ją kupić. pozdrówki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Marzec 2010 Ja swoje skarpety piore w pralce na 60 stopni, bez proszku oczywiscie i sa po tym jak nowe (hehe fajnie to brzmi bez kontekstu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 w erybce i ecroporze... Silver, jakby co mam ta mniejsza na zbyciu bo okazala sie za mala na moim obiegu 4500l/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 Te skarpety eco systemu szybko się zapychają , poprostu za gesty materiał. Dodatkowo jesli ktos ma mocna pompę głowną to tylko kilka dni i skarpeta zapchana , potem nawet czyszczenie nie pomaga . Taka umyta tylko jeden dzień wytzymuje i zapachana. Idealnym rozwiązaniam byłaby taka z większymi porami własnie jak na linku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 a ja moje skarpety tez piore w pralce, najpierw je mocze w goracej wodzie pozniej dokladnie 'nacieram' szarym mydłem a później do pralki na płukanie i wirowanie. z czasem te skarpety coraz wolniej sie zapychaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 w erybce i ecroporze...Silver, jakby co mam ta mniejsza na zbyciu bo okazala sie za mala na moim obiegu 4500l/h Ale dokładnie takie jak z linka? czy te "tradycyjne" z grubego materiału? jeśli taki materiał jak w linku to chętnie od Ciebie odkupie jedną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 Tak się zastanawiałem wiele razy, po co właściwie te skarpety:rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 Tkanina która nadaję się użyć jako skarpeta to dederon , materiał używany do produkcji flag. Idealnie się sprawdza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 jakas flage nawet mam w domu, ale jak ten material przymocowac do tego krazka od "orginalnej" skarpety, zeby to estetycznie wygladalo:(? smith daj znac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 Ja mocuje za pomocą gumki do rury spustowej. Nie daje żadnego krążka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2010 Mozna poprosic Pania krawcowa, zeby uszyla z tego skarpetke jaka nam pasuje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2010 Nowiem, że można, ale specjalnie wystrugałem sobie uchwyt i nie chciałbym po miesiącu zmieniać :good: dzis zadzwonie do wymienionych sklepów i jak mają takie skarpety jakich szukam to problem rozwiązany;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2010 W erybce masz zarowno eco i tansze zamienniki o roznych gestosciach:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2010 no właśnie nie maja:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2010 Jak chcesz to podaj wymiar uchwytu to dziewczyny w pracy uszyją i podeślę kilka szt . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2011 panowie a może ja zadam głupi epytanie ale co tam tu w dziób nie oberwę nie można dać nowej czystej białej skarpety z froty takiej z tesco za 15zł 3 pary:) do daje 6 skarpet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2011 Grzeniu88 nie do konca takie glupie ja z zona walki od zawsze prowadze o jej ponczochy bo co robie jakis busz w akwarium to odcinam z nowej pary ok 25cm ze stopa i na rure montuje dziala jak nalezy choc zona nie rozumie fenomenu zwyklej ponczochy i nie wiedziec czemu ciagle sie o to czepia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2011 czepia się bo może zawsze tniesz te najdroższe pończochy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach