Aby 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2010 Witam! Mam zamiar założyc w niedługim czasie mały zbiornik do 50l... problem w tym, że kompletnie nie wiem jak to ugryźc... A mianowicie: - czy potrzeby jest sump i odpieniacz czy raczej jakaś kaskada np EHEIM - oświetlenie 1W/l czy raczej więcej (wiem że jest to zależne od życia jakie tam będzie ale czy jest jakaś wartośc wyjściowa?) - czy zastosowac pompe cyrkulacyją jak tak to ile i jak mocne - no i w końcu życie co by się nadało ale nie tylko do tak małego akwa ale i na początek żebym tego łatwo nie wykończył - jaki jeszcze sprzęt będzie potrzebny? Z góry dzięki za pomoc :good: P.S jakby ktoś obeznany w temacie poprowadzic za rękę to byłbym wdzięczny (mam na myśli wprowadzenie w świat akwa morskiej wytłumaczenie różnic między koralami obycie z nimi omówienie parametrów wody itp same podstawy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2010 było tego już naprawdę sporo poszukaj tutaj jak i na stronce www.nano-reef.pl w dziale dla nowicjuszy masz dużo informacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2010 kolega tu ładnie wszystko opisał... powodzenia i wytrwałości w tym pięknym hobby http://nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=4445 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach