yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2008 Wywolany przez Olka postanowilem zamiescic kilka zdjec tej jego ukochanej acropory. przepraszam za jakosc zdjec ale nie mam jeszcze doswiadczenia w robieniu zdjec. Kolor bialy jest tez troche przeklamany bo nad koralem swieci teraz KZ Fiji/ koral jest u mnie od 5 miesiecy. A ta czeka na ciebie Olek:) szczepka tego samego korala po miesiacu na ZEOvit za okolo tydzien przyniose kolejna szczepke tego korala i zamieszcze kilka zdjec w celu dokumentacji zmiany wybarwienia. Uprzedze pytania i napisze ze korale nie pochodza ze zbiornikow prowadzonych metoda ZEOvit. i na koniec jeszcze jedno zdjecie pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2008 Kolorki ładne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2008 Czy ktoś z użytkowników świetlówki KZ Fiji może powiedzieć jakie kolory ona podkreśla a jakie tłumi/wygasza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2008 i co tu duzo pisac ... .MIchal z KZ to co dozujesz tylko ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2008 Ja ze światlówka Fiji mam złe doświadczenia , niebieski kolor w acrach sie cofał. Atramentowa echinata zrobiła sie turkusowa, po wymianie swietlówki kolory wróciły.Być może na Zeo to sie inaczej zachowuje , chociaz barwa światła zawsze ma znaczenie, bez względu na rodzaj filtracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2008 Dozuje wszytko to co w podpisie. ZEObac, ZEOfood7 2-3 razy w tygodniu 1 kropla ZEOstart2 0.2ml w 2 dawkach codziennie PIF, AAHC, 5 razy w tygodniu 1 kropla CV codziennie 3 krople CS mieszany na przemian z AAHC, PIF i CV 5 razy w tygodniu 1ml FE raz na tydzien 1 kropla ZEOspur2 co 10-14 dni 0,8-1ml K-Balance 1ml dziennie co do swietlówek FIJI to najlepiej wygladaja w mixie z CL gdzie 1 fiji na 2 CL. moim zdaniem taki mix wyglada lepiej niz zestawy swietlowek ATI. ale to wszystko odczucia subiektywne czekam aktualnie na test na potas i wegiel akrywny KZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2008 kolorki naprawde ladne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2008 Jej, Michal wzruszyles mnie z ta szczepka;). Teraz to juz nitro wlaczam i zalewam jak najpredzej;). Korale oczywiscie zawaliste, Panowie te zdjecia nie oddaja wogole kolorkow na zywo mozna siedziec i patrzec sie caly dzien w ta bialo-niebieska akroporke. Piekne po prostu piekne;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2008 Witam, wczoraj obiecałem coś pokazać Olkowi wiec prosze:) Prosze nie zwracać uwagi na dziurę na środku, sukcesywnie zarasta bo dostałem ją prawe martwą. chcąc uniknąć linczu odrazu powiem że zdjęcie optymalizowałem w programie graficznym ponieważ nie potrafie zrobić aparatem zdjęcia oddającego kolory korali(a w programie tak;p ) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2008 Witam, po tygodniu kolejna porcja zdjęć na szybko a w tym specjalnie dla Łukasza zdjęcie całości. (niestety nie miałem czasu posprzątać wiec jest straszny bałagan;p ) Aktaulnie robie straszne testy systemu, od 3 tygodni karmie 5 krotnie wieksza dawka niz zalecana, codzienie cyclop-eeze i inne wynalazki. zobaczymy co bedize za kolejne 3 tygodnie. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2008 Akwarium zajebis**. Kolor hystrixa po prostu poraża:D tyle w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2008 rozwija sie baniaczek powoli widze , kolorki tez fajne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2008 Witam po dość długiej nieobecności:) Sylwia wymogla na mnie dziś w końcu żebym zrobił kilka nowych zdjęć zbiornika wiec poddałem się namowie i pstryknęłem na szybko kilka foto:) Oto moje wypociny;p dodam że od niedawna stosuję kilka nowych suplementów oraz od ponad miesiąca sól Korallen-Zucht Reefer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Kwiecień 2008 Korale bardzo ładne , zreszto tego sie spodziewałem po zeo . A co do soli KZ to jesli mozesz Michał to sprawdź PO4 , bo jak ja zmierzyłem to mi szczęka opadła . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Kwiecień 2008 Andrzeju mierzylem Salifertem wiec slabo dokladnie i wyszlo '0' w zbiorniku tez jest '0' ale to raczej zasluga kamykow. zeby to zmierzyc dokladnie musial bym sie usmiechnac do rebcia po hanne ale powiem szczerze ze nie specjalnie przejmuje sie PO4 jesli nie widze ze znaczaco wplywa na wybarwienie korali a chyba nie wplywa u mnie az tak:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Kwiecień 2008 Witam, jestem wlasnie u Sylwi i patrze na te zdjecia i mnie wcielo. czy na waszych monitorach tez kolory sa przepalone i swieca po oczach jak stroboskop ze az nie chce sie patrzec? tak to jest jak nie pracuje sie na EIZO ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Kwiecień 2008 U mnie kolory są ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Kwiecień 2008 Test Saliferta na PO4 zawsze pokazuje "0" , nie jest dokładny . Z obecnych na rynku tylko Rowa sie nadaje , no i oczywiscie hanna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach