andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2008 Zdecydowanie lepiej przejsc na zeo a potem zasiedlac koralami niz w trakcie wzrostu zmieniac system filtracji . Przejcie na zeo jest ogromnym szokiem dla korali , dlatego trzeba stopniowo korale przyzwyczajac do nowego sterylnego srodowiska. W metodzie zeo Po4 jest usuwane za pomoca bakterii , więc potrzebny mocny odpieniacz. Złoze kamyków tylko częsciowo likwiduje Po4. Jesli myslisz o zeo , to nie zwlekaj . Czym dłuzej czekasz tym większy szok bedzie dla zwierzaków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2008 Przy zeo nie karmi sie korali prawie wogóle. Korale 80% pozywienia czerpią ze światła , pozostałe 20% to aminokwasy i mikroelementy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 yoka jak tam akwarium ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 likwidowane;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 dlaczego zlikwidowałes ? Stawiasz wieksze czy moze koniec z akwarystyka morska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 likwiduje bo zabieramy sie za bardziej ambitny projekt:) ale pewnie jeszcze kiedys wroce do akwarium z SPS'ami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 To nowe nie będzie z SPS? ZEO? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2008 Pozwolę sobie coś napisać. Na razie wystarczająco czasu pochłania mój zbiornik, niestety. Myślę, że jak staniemy na nogi i wiele spraw nam się wyjaśni to postawimy znów zbiornik z SPS-ami na ZEO. A tak poza tym nie sądziłam, że doczekam tego, co się ostatnio dzieje - temat ZEO-vitu tematem nr 1 ostatnimi czasy. Coraz więcej osób przechodzi na Zeo albo są mocno zainteresowani. Jak sobie, przypomne co się działo jakiś czas temu i jakie były opinie a niestety większość było negatywnych. A teraz patrze, że kiedyś przeciwnicy a teraz prowadzą tą metodą zbiornik to jestem w mocnym szoku Oczywiście z pozytywnym znaczeniu tego słowa Aż jestem ciekawa jak to się wszystko potoczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2008 Merriq, jak to jak , za pare lat bedzie kolejna jedynie sluszna metoda i jeszcze 1000% lepsza od aktualnej Zeovitowej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2008 smith jest to bardziej niż bardzo możliwe. Sam widzisz jak szybko rozwija się akwarystyka morska:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach