Skocz do zawartości
yoka

Korale na ZEOvit

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie lepiej przejsc na zeo a potem zasiedlac koralami niz w trakcie wzrostu zmieniac system filtracji . Przejcie na zeo jest ogromnym szokiem dla korali , dlatego trzeba stopniowo korale przyzwyczajac do nowego sterylnego srodowiska. W metodzie zeo Po4 jest usuwane za pomoca bakterii , więc potrzebny mocny odpieniacz. Złoze kamyków tylko częsciowo likwiduje Po4.

Jesli myslisz o zeo , to nie zwlekaj . Czym dłuzej czekasz tym większy szok bedzie dla zwierzaków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy zeo nie karmi sie korali prawie wogóle.

Korale 80% pozywienia czerpią ze światła , pozostałe 20% to aminokwasy i mikroelementy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego zlikwidowałes ?

Stawiasz wieksze czy moze koniec z akwarystyka morska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

likwiduje bo zabieramy sie za bardziej ambitny projekt:) ale pewnie jeszcze kiedys wroce do akwarium z SPS'ami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie coś napisać. Na razie wystarczająco czasu pochłania mój zbiornik, niestety.

Myślę, że jak staniemy na nogi i wiele spraw nam się wyjaśni to postawimy znów zbiornik z SPS-ami na ZEO.

A tak poza tym nie sądziłam, że doczekam tego, co się ostatnio dzieje - temat ZEO-vitu tematem nr 1 ostatnimi czasy. Coraz więcej osób przechodzi na Zeo albo są mocno zainteresowani.

Jak sobie, przypomne co się działo jakiś czas temu i jakie były opinie a niestety większość było negatywnych. A teraz patrze, że kiedyś przeciwnicy a teraz prowadzą tą metodą zbiornik to jestem w mocnym szoku :( Oczywiście z pozytywnym znaczeniu tego słowa :)

Aż jestem ciekawa jak to się wszystko potoczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Merriq, jak to jak , za pare lat bedzie kolejna jedynie sluszna metoda i jeszcze 1000% lepsza od aktualnej Zeovitowej :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

smith jest to bardziej niż bardzo możliwe. Sam widzisz jak szybko rozwija się akwarystyka morska:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi