yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 Jesli chodzi o te glony i osad , patrzac na fotki od poczatku tematu to moze i nie wyglada to za ciekawie. Ale w 27 poscie skala wyglada zdecydowanie lepiej . Czyli z czasem sytuacja moze sie calkiem wyklarowac (kto wie czy yoka nie znalazl metody na swoje akwarium).Kolory sa super a jesli nawet wygladalo by to jak "Piekna i bestia"to i tak jest to sposob na zdrowe akwa dosc tanim kosztem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 Yamnik.. znalazł tania siłe robacza.. Ja powyrywałam troche te glony chociaz Michał sie drze, ze: "Jaka tania?! a pizza, wołowina przy świecach i targanie zakupów i inne takie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 na dol musialem zejsc , znalesc ta badziewna szczote , ale jest juz fotka Normalna szczota a z drugiej strony jeszez kupilem nowa do mycia zebow i jazda zauwazcie , ona jeszcez jest brazowawa :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 no ja Michala podziwiam tak czy siak za wytrwalosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 Zbyszek no i co skoro wszyscy sa na anty to teraz powinismy sie wycofac "przepraszamy fajnei było i jednak zrobimy DSB po Bozemu bo nie mamy nalotów (ale moglibyśmy) Nam osobiscie KZ sie podoba jakbysmy mieli dostep do produktów FM to pewnie uzyskalibysmy identyczne efekty.Skutecznosc wynika z jej poznania a nie z firmy. a co do wygladu skaly i glonów na niej to juz sie wypowiadałam. To nie znaczy ze juz nikt nie powinien miec czystych zbiornikow , prawde powinien znac kazdy. A czy to bedzie zbiornik Michala , czy tez kogos innego obojetnie , Zeovit jak dla mnie nie jest dobra meoda . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 czyt. post #60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 i cale szczescie ze mysli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 Po co Zbyszku edytujesz posty 40 mint od zamieszczenia,sorry ale ja nie na te posty odpowiadałam.. Merrik gwoli scislowci edytowalem tylko swoje posty , zobacz ile razy Ty i Michal edytowalsiie swoje , mieliscie tez do tego prawo aby cos ta mpoprawic , mysle ze juz nie macie sie poprostu czego czepic . Prawda jest taka i tego nie zmienisz , ludzie ktorzy maja zbiorniki prowadzone na ZeoVit , maja tez problemy z tym nalotem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Maj 2008 pozno bylo , mialem prawo poprawic bledy , po to jest edycja postow A to co mialem napisac o tej metodzie , to napisalem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Maj 2008 Ten kto czytal, wie. Ale to kwestia szczerosci nie zaden wybor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Maj 2008 wlasnie kwestia szczerosci , a wybrac kazdy sam powinien metode i to chyba tyle . Ps; Rozmowa z Twojej strony zaczyna przypominac "lapanie sie tonacego za brzytwe" (jak napsialem , poprawilem bledy) jesli mamy dalej dyskutowac na temat ZeoVit metody to moze piszmy na temat . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Maj 2008 No coz i to jest walsnie bezstronnos i polski tryb myslenia. CU:cool: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2008 04-11-2008, 10:51 Cikawy jestem fotek tego z zbiornika na papierze. Jesli to będa te same fotki co na stronie http://www.zeovit.com/forums/showthread.php?t=12347 , to akwa w całości robi wrażenie , jednak obserwując poszczególne korale juz nie jest tak ciekawie. Zaden koral nie powala na kolana , sa przecietne. Wiekszośc kolorów przekłamana czerwonym światłem Fiji. Kolejna rzecz która mnie niepokoi to nalot bakteryjny na szybach , chyba to nie odłaczna część zeo. No cóż czekam na pisemko , które dojedzie jutro 05-26-2008 : Ta acropora wyglada na zdrową . Ten cień na zdjeciu zmylił Ciebie Zbyszku. Rzeczywiscie brazowy spód korala przypomina kolor filmu bakteryjnego jaki pojawia sie w przypadku przedawkowania zeostartu czy zeofoodu. Ten koral ma po prostu ma taką urodę . Po drugie film baktryjny czy glonowy nie osiadłby na zdrowej tkance koralowca , tylko na martwej częsci. Poprostu jestes przeczulony po doswiadczeniach z produktami KZ pozdrawiam Gdzie wczesniej na gadu skarzyles sie ze sypie tym nalotem nawet po koralach :] Troche pozniej napisal yoka . co do skaly wyglada tak bo nie ma sie kto nia zajac, cala zarosla jakims glonem i nie mam casu jej wyczyscic.. W miesiac czasu tak sie wszytko nagle idealnie obrocilo sie o 360 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2008 Acra ze zdjęcia, które wywołało tak ożywioną dyskusję i ta ze zdjęcia wklejonego przeze mnie to jak sądzę z grubsza ten sam koral. Tyle, że ja nie mam zeo. Wiem, że porównanie marne, bo mamy pewnie inne aparaty, inne światło w zbiorniku itd. Ja różnice w wybarwieniu widzę na korzyść zeo, co nie znaczy, że zarzucę zbiornik magicznymi kamieniami I tuaj sie zgodze , rowniez nie zarzuce zbiornika magicznymi kamieniami , powiem wiecej to nie przypominalo kamieni , tlko beton i kupe glonow grom wie jakich zreszta . Jelsi ktos mysli inaczej to powinien sie sam przekonac , jesli nie mial zas zeovitu to mysle , ze nie powinien wogole zabierac tuaj glosu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2008 Dlugo tu nikt nic nie pisał. Mam pytanie odnosnie zeo i korali . Jest kilka korali ktore nie trawia zeo ( gatunki przedstawione przez Andrzeja w innym topiku) a jak jest ogolnie z koralami miekkimi , koralami z gatunku flaviences ... jak zachowa sie turbinaria ??? xenia rozumien ze rosnie nawet w slodkiej wodzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2008 Z moich doswiadczeń widze ,że kilka LPS-ów nie lubi zeo , np: scolimia , cynarina , catalaphylia czy blastomussa. Generalnie LPS-y lubia troche błotka , przy zeo nie maja nadmiaru pokarmu więc zmieniaja kolor na jasniejszy a potem stopniowo tkanka zanika. Wiekszośc korali , które lubia nadmiar pokarmu nawet miekkie takie jak wybrane gatunki gorgoni widze ,że nie sa w pełni napompowane i też maja niedosyt na zeo. Jednak SPS-y uwielbiaja takie sterylne warunki i ukazuja swoje bajkowe kolory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2008 Rozumiem ze mam raczej nie sprawdzac jak zachowaja sie moje , niech lepiej ciesza sie zdrowiem w innym zbiorniku Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Sierpień 2008 pociagne temat ..mimo ze jest yoki. Jesli szykujemy akwa pod system zeovit i mamy juz jakies tam szczepki to nie lepiej stworzyc im warunki do rozrostu , by osiagnely jakas tam wielkosc i dopiero uruchomic zloze ? ( z tego co wyczytalem to w systemie zeo korale rosna wolniej ) ale czytamy tyle wiadomosci ze wiekszosc jest sprzeczna ze soba . Sam juz nie wiem . Karmiac korale podbijamy NO3 i PO4 ..odpieniacz zalatwia NO3 ale PO4 zostaje ..a zloze zeo likwiduje nadmiar PO4 ...wiec jak ???? najlepiej odrazu przechodzic na zeo i tak jak w miom przypadku z przeskalowanym odpieniaczem karmic korale na maxa ? Mam wiecej pytan ..ale sie narazie powstrzymam ..fajnie jste dochodzic samemu do wnioskow na wlasnych obserwacjach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach