Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 "wlasnie o ten brazowy nalot caly czas chodzi Michal" On miał te glony na skale na samym początku! Nie miał wtedy ZEO.Odkąd sięgam pamięcią na jednej skale a że nie usunął to sie rozrosły, chyba normalne to są te glony: http://www.reeflex.net/eng/47/980/Peyssonnellia/sp.%2002.htm I w tym momencie nie zgodze sie totalnie , jesl iw wodzie nie am pozywki to zadne glony nie przezyja Te glony ktore przedstawilas na zdjeciu nie maja nic wspolnego z glonami ktore ja mam namysli , glonami i "filmem " bakteryjnym ktory powstaje po dozowaniu Zeobacku i Zeofoodu . Na zdjeciu ktore przedstawil Michal , mozna zauwazyc doklanie ten nalot , ktory pokryl wieksza polowe korala , miedzy innymi to wlasnie sklonilo mnie do zaprezstania tej metody . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Zbyszku myslisz sie ten koral ma brazowy dół a nalotu bakteryjnego nie widziałem u mnie juz od bardzo dawna. Po prostu nauczylem sie ta metode stosowac do mojego zbiornika. Koral z ostatniego zdjecia gdy do mnie przyszedl byl caly brazowy a te wszystkie niebieskie koncowki to przyrosty juz na ZEO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 nie , nie Michal , nie chodzi mi o wybarwienie korala , bo kolor jest jaknajbardziej ok , jest widoczny brazowy nalot do polowy korala i to nie jest cien czy cos takeigo , bo widac wyraznie ze to nalot , poczekaj dwa trzy dni przetre u siebie szybe wata i pokaze Ci pozostalosci jeszcze po dozowaniu tego cuda:) to wlasnie sklonilo mnie do zastapienia Zeobacku i foodu czyms innym i juz wiem ze sie nie pomylilem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Zbyszku wez to zdjecie i zaznacz na nim dokladnie o co ci chodzi. patrze na tego korala od 5 min i nie widze na nim ani grama nalotu bakteryjnego a uwierz mi wiem o czym mowisz bo tez takowy mialem kiedys. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Tutaj mozna mowic ze ktorys z produkt0w zostal przedozowany czy cos innego (najlatwiej tak napisac ) , ale to nie jest prawda , bo to jest zwyczajny brazowy nalot , jak to przy tej metodzie. Nie dozowalem wogole nic z zuchta przez 3 miesiace sypalo tym i sypalo , w koncu jakos zelzylo pomalu . Modle sie zeby w koncu przestalo tym sypac raz na zawsze i jakos sie nie moge doczekac :/ Wszystko jest pieknie , nitrat "niewykrywalny , Po4 " niewykrywalne " lp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Zbyszku nie wiem co jest u ciebie ale to co pokazujesz to tkanka korala w cienu. Nie ma tam ani odobiny nalotu bakteryjnego. Aparat zostawilem u Sylwii ale jak tylko go wezme zrobie kilka zdjec tego korala z roznych stron moze wtedy uwierzysz ze to nie nalot tylko cien;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 no to posluchamy co powie Andrniew , nie chce sie " spierac " ale jestem wiecej jak pewny ze to jest nalot . Na dzisaj zostawiamy , trezba isc w kime narka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Powiem tak od dawna nie mam juz problemow z nalotem bakteryjnym. Jak Olek był u mnie pol roku temu to jeszcze trche go bylo, korala tez widzial nie wiem czy pamieta ale jak przyjedzie niedlugo to moze cos o nim napisze. Ostatnio byl u mnie Sebastian wiec moze on powie czy widzial u mnie jakis nalot;p nie mozna wierzyc zdjeciom;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Ta acropora wyglada na zdrową . Ten cień na zdjeciu zmylił Ciebie Zbyszku. Rzeczywiscie brazowy spód korala przypomina kolor filmu bakteryjnego jaki pojawia sie w przypadku przedawkowania zeostartu czy zeofoodu. Ten koral ma po prostu ma taką urodę . Po drugie film baktryjny czy glonowy nie osiadłby na zdrowej tkance koralowca , tylko na martwej częsci. Poprostu jestes przeczulony po doswiadczeniach z produktami KZ pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Wpadlem jeszcze na moment , bo temat ciekawy i widze Andrzej tez sie odezwal Ano to nie ma powodu do zmartwien , skoro jetes zadowolony to ja tym bardziej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Mnie tez wydaje sie ze gdybym byl takim osadem wybral bym latwiejsza droge przezycia i osiedlil sie tam gdize nie bede musial prowadzic walki z tkanka koralowca:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2008 Tez tak mysle ze nie powinienies klamac , bo napewno jak kazdy dazysz do tego by miec ladny czysty zbiornik wiec napewno sam wiesz najlepiej co tam masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 koral faktycznie jest brazowy na dole i ma fioletowe końcówki.śliczny Teraz juz wiem o co chodziło :confused:Tylko Zbyszku jaki miałby w tym interes zeby kłamac? No i jeśli byłby pokryty jakimś świństwem nie robiłabym mu zdjec. Uspokojony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 Tak i wiem juz kto robil fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 Ja, a żę nie umiem jeszcze w pełni aparat obsługiwać, pewnie stąd całe zamieszanie. Biore wine na siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 bez potrzeby , wrecz przeciwnie dzieki za fotke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 A dla porównania bardzo podobna Acra z mojego baniaczka - bez zeo... snocho wrzuc prosze ta fotke ponownie , chetnie popatrze ...sorki chcialem zacytowac , a kliknelem edytuj :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Maj 2008 A jakie porównanie robisz? Zeo i bez Zeo?I co ma to wnieść? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach