Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2010 Jakie polecacie ryby skutecznie walczące z zieleniną w akwarium ?? Dodam, że mam 150 l czyli malutko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2010 salarias Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2010 strasznie bardzo salaris, salarius, algae blenny, jak to zwal tak to zwal w charataniu zieleniny nie ma sobie rownych drugie miejsce - borsuk. ( ang. Foxface). Ale ten za duzy troche do 150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2010 a może do pomocy salariasowi dać krabiki? J. Sprung, w książce "algae - a problem solver guide" poleca do kontroli populacji glonów np. mitraxa lub percnona , z tymże ten drugi i małą rybkę potrafi zaatakować. ps. a glony są bo??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2010 ja bym ja skutecznie usunął szczoteczką do zębów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Marzec 2010 Dziekuje za odpowiedzi, nowy zbiornik mam dopiero 4 miesiace, ale parametry ustabilizowane - przynajmniej te podstawowe które mierzę, tj NO2,NO3,NH3,NH4,PO4,Ca,Mg od około 2 mies. Myślę że to również urok skały którą kupiłem - "cudownie" obrosła sałatą (ulva fasciata). No i mysle tez o tym krabiku - Mithraculus sculptus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach