brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 Mam pytanko, zakupiłem 4 sztuki tych rybek. Na zdjęciu wyglądały na pomarańczowe,a u mnie niestety są hm, lekko niebieskie z pomarańczem na płetwach. Czy już takie zostaną czy nabiorą barwy? Pytam, bo kurcze chciałem pomarańczowe (takie były na zdjęciach na sprzedaż) a tu.....psikus :/. Fakt mają jeden dzień i może to jest przyczyną.... choć wydaje mi się , że nie :/. Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 Witam istnieje duża szansa, że ryby te to nie pseudanthias squampinnis a Pseudoanthias huchtii, które bardzo wielu przypadkach są wysyłane zamiast p.squampinnis. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 Kurcze, mam nadzieję, że nie bo jeżeli zostałem oszukany to będę zły:/ Zależało mi właśnie na tych pomarańczowych...... Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 Jakbyś zrobił zdjęcie to było by łatwiej coś ocenić a tak to jak wróżenie z fusów;) i życie w niepewności. Zazwyczaj na listach eksporterów występują jako blue squampinnis pseudanthias czy jakoś tak.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 Postaram sie wieczorkiem zrobić fote, bo teraz to latają po całym akwa - chromisy je ganiają Grzegorz ps. Tak na pierwszy rzut oka to mają jakby lekko żółtą łuskę pod światło, płetwy zakończone jakby żółtymi, pomarańczowymi odcieniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegeye 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 Moze to byc tez wariant kolorystyczny squampinisa w formie BLUE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 A więc tak, jakby kolorek się zmieniał . Rybki robią się żółtawe, mają jeszcze lekki odcień niebieskiego, ale na razie jest trochę lepiej, może są zestresowane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2010 zapodaj fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2010 Ciężko zrobić im ładne foty szybkie są i jeszcze nie chcą pozować. Na dzień dzisiejszy jakby się wybarwiały. Są lekko żółte z pomarańczowymi obwolutami płetw. ładnie się mienią, ale jest też leciutki kolorek niebieskiego, postaram się zrobić dziś fotkę i wstawić. Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach