Górek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2010 Witam, Mam pompę AB3000/h - czy ktoś się orientuje jaki będzie spadek wydajności przepływu przy podniesieniu na wysokość powiedzmy 1,4m ? Pompa będzie bezpośrednio pod kominem - czyli nie ma strat na kolankach. dzięki za pomoc pozdrawiam Górek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2010 Pompa będzie miała około 1700l/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Górek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2010 super, dzięki wielkie za pomoc! docelowo chciałbym zastosować większą pompę, ale zakładam zatem, że rura spływowa 32mm wystarczy w zupełności, żeby przyjąć docelowo prawie 4000l/h więc pompa musiałaby nominalnie podawać prawie 6000 przy podnoszeniu na taką wysokość pozdrawiam Górek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2010 Ja u siebie mam pompę o wydajności 5000l/h i spływ 32 daje spokojnie radę . Nawet muszę go bardzo delikatnie przymknąć . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Górek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2010 dzięki za info - właśnie zamówiłem hydraulikę... :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach