andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 czym nas wiecej tym lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 Zbyszek powiedz mi bedziesz odrazu startował na tym Zeovicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 jasne , od samego poczatku nie inaczej R@f@l , wszystko opisze co i jak , jak tylko wystartuje z ZEOvitem , nawet jesli baniak wybuchnie to tez was o tym poinformuje @ Andrniew , helou Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 no to fajnie juz jestem ciekaw jakie koszta tego beda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 jak juz zainwestowalem w powoz to musze i dokupic bat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 jak juz zainwestowalem w powoz to musze i dokupic bat i jeszcze bedziesz inwestował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 nom taki urok tego hobby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 Panowie, powiedzcie jeszcze, bo tego nie znalazłem, czy są jakieś specjalne wymagania dotyczace przechowywania podstawowej trójki. Płyny te wymagają lodówki? Jeżeli wymagają lodóweczki to trochę kiepsko wygląda sprawa z zakupem w necie tych rzeczy w okresie letnim. pzdr Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 cika- lodowki wymaga ZEObac oraz CoralVitalizer pozostale elementy mozna trzymac gdziekolwiek. Jednak jesli chodzi o ZEObac to z uwagi na to ze trzeba go zuzyc w (3mc stara wersja) (5mc nowa wersja) to ja osobiscie trzymam otwarty ZEObac z innymi preparatami a w lodowce tylko zamknieta butelke. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 prawdopodobnie ze juz gwarancja na ZEObak wynosi 9 miesiecy wlasnie sie dowiedzialem , takze same plusy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2008 to prwda od miesiaca dostepne sa nowe sersje ZEObac i ZEOfood7 a w lutym do sprzedazy ma trafic swietlowka CL II bardziej niebieska od poprzedniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2008 ........... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2008 Ciekawe jak to swiatło wpłynie na korale , obecne swietlówki KZ do udanych nie należą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2008 ja slyszalem rozne opinie na ich temat , moze co akwarium to ianczej to wyglada ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2008 To zalezy. Obecnie nad drogim akwa mam zestaw 2x CL i 1x Fiji i to co zaobserwowalem to wieksze wystawianie polipow i szybsze przyrosty korali(rowniez miekkich). Juz pierwszego dnia po zamotnowaniu bylem w szoku ze korale maja tak dlugie polipy:) zestaw swieci juz od 2 miesiecy i nie mam z nim zadnego problemu. jednak wada tych swietlowek jest ich cena:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2008 no wlasnie , w niektorych akwariach funkcjonuje to swaitlo pieknie trzeba je bezdie porostu przetestowac samemu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2008 mam pytanie , co sie stanie gdy ZeoVit filter przestanie pracowac powiedzmy , dobe czy dwie ? ..naprzykald nawali nam zegar czasowy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2008 @Zbyszku jesli bedzie to doba czy nawet dwie nie stanie sie nic poza smiercia bakteri osiedlonych na ZOEvicie. Dlatego w takiej sytuacji proponuje przed ponownym wlaczeniem dodac kilka ropil ZEObac i dopiero uruchomic filtr. w przypadku gdy zegar zatnie sie na 'ON' nie stanie sie absolutnie nic. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach