Skocz do zawartości
R@F@l

Zeovit pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

Zbyszek powiedz mi bedziesz odrazu startował na tym Zeovicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne , od samego poczatku nie inaczej :P R@f@l , wszystko opisze co i jak , jak tylko wystartuje z ZEOvitem , nawet jesli baniak wybuchnie to tez was o tym poinformuje :D;)

@ Andrniew , helou ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to fajnie juz jestem ciekaw jakie koszta tego beda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz zainwestowalem w powoz to musze i dokupic bat :D

i jeszcze bedziesz inwestował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, powiedzcie jeszcze, bo tego nie znalazłem, czy są jakieś specjalne wymagania dotyczace przechowywania podstawowej trójki. Płyny te wymagają lodówki? Jeżeli wymagają lodóweczki to trochę kiepsko wygląda sprawa z zakupem w necie tych rzeczy w okresie letnim.

pzdr

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cika- lodowki wymaga ZEObac oraz CoralVitalizer pozostale elementy mozna trzymac gdziekolwiek. Jednak jesli chodzi o ZEObac to z uwagi na to ze trzeba go zuzyc w (3mc stara wersja) (5mc nowa wersja) to ja osobiscie trzymam otwarty ZEObac z innymi preparatami a w lodowce tylko zamknieta butelke.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobnie ze juz gwarancja na ZEObak wynosi 9 miesiecy :D wlasnie sie dowiedzialem , takze same plusy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to prwda od miesiaca dostepne sa nowe sersje ZEObac i ZEOfood7 a w lutym do sprzedazy ma trafic swietlowka CL II bardziej niebieska od poprzedniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak to swiatło wpłynie na korale , obecne swietlówki KZ do udanych nie należą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zalezy. Obecnie nad drogim akwa mam zestaw 2x CL i 1x Fiji i to co zaobserwowalem to wieksze wystawianie polipow i szybsze przyrosty korali(rowniez miekkich). Juz pierwszego dnia po zamotnowaniu bylem w szoku ze korale maja tak dlugie polipy:) zestaw swieci juz od 2 miesiecy i nie mam z nim zadnego problemu. jednak wada tych swietlowek jest ich cena:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie , w niektorych akwariach funkcjonuje to swaitlo pieknie :) trzeba je bezdie porostu przetestowac samemu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie , co sie stanie gdy ZeoVit filter przestanie pracowac powiedzmy , dobe czy dwie ? ..naprzykald nawali nam zegar czasowy :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zbyszku jesli bedzie to doba czy nawet dwie nie stanie sie nic poza smiercia bakteri osiedlonych na ZOEvicie. Dlatego w takiej sytuacji proponuje przed ponownym wlaczeniem dodac kilka ropil ZEObac i dopiero uruchomic filtr.

w przypadku gdy zegar zatnie sie na 'ON' nie stanie sie absolutnie nic.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi