juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2010 no właśnie ,czym oświetlacie swoje refugia? miałem ostatnio 2 żarówki ledowe i spagetti zaczyna gnić,może zmienie na philipsa jakąś oszczędnościową? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2010 ja mam aktualnie chinska lampke z PC 18W 10000K i jakies kawalki caulerpy, ale kiepsko rosna. w niedziele bedzie spaghetti i zobaczymy jak bedzie roslo. macie jakas cyrkulacje w refugium ? czy tylko przepływ wody przez sumpa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2010 swiatelko 6500k, zarówki energooszczędne z hipermarketu 2700k , lub moze byc np. GROLUX Silvania, przeplyw wody "wymuszony" przez obieg. Rosną elegancko w kazdej z tych konfiguracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2010 dominik to 6500k czy 2700k??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2010 albo jedno albo drugie. Twój wybór. Oba są ok. Wszystko co zielone w naszym akwa, lubi cieply kolor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bioly 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2010 Osram 6500K 24w-energooszczędna,z utrzymaniem spagetti miałem zawsze problem inne rosną jako tako ale jak miałem podwyższone NO3 i PO4 to bujały że hej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach