smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2010 one nie poszerzaja strumnienia tylko niby je... zwiekszaja predkosc - mialem ich troche i slabo wychodzilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2010 Hymm... może zrobić po prostu tak, że 2 pompy do baniaka (za skały) i np. na 2-3 rurki PCV pompa zewnętrzna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2010 Mr_Garden niestety nadal jeszcze nie podłączyłem falownika nie mam nadal pompy czekam niecierpliwie na małego Tritron'a Na obecna chwilę jade na pelletach ale waham się czy aby ich nie odłączyć , ostatnio nie było prądu przez 8h i włączeniu ponownym niezły bajzel sie zrobił N03 wskoczyło na ponad 50 fakt że dość szybko zeszło ale martwi mnie to że sytuacja możę się powtórzyć ( nie było mnie w czasie zaniku prądu więc nie mogłem nic zrobić ) Akwa na tą chwile wygląda tak jak na fotce Obsada baniaka Ryby : Acanthurus olivaceus Acanthurus japonicus Acanthurus nigricans Acanthurus leucosternon Paracanthurus hepatus Zebrasoma flavescens Zebrasoma scopas Zebrasoma xanthurus Ctenochaetus hawaiiensis Ctenochaetus tominiensis Chelmon rostratus Amphiprion ocellaris x 2 sztuki Salarias fasciatus Labroides dimidiatus Halichoeres chrysus Gramma melacara Chaetodermis penicilligerus Pseudanthias squamipinnis x 6 Pseudanthias dispar x 5 sztuk Pseudanthias tuka x 2 sztuki Pseudanthias evansi x 2 sztuki Siganus vulpinus Nemateleotris magnifica x 3 sztuki Nemateleotris decora x 2 sztuki Amblyeleotris randalli + krewetka Signigobius biocellatus Pterosynchiropus splendidus x 2 sztuki Bothus ocellatus Pozostałe : Lysmata amboinensis x 3 sztuki Lysmata debelius Lysmata wurdemanni x 3 sztuki Urocaridella antonbruunii Archaster angulatus Clypeaster humilis x 3 sztuki Oraz cała masa ślimaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2010 Oceanarium w Gdyni to pikuś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2010 Najlepsze jest to że nie widać w zbiorniku ile jest ryb Pływają do okoła skały i jakoś zawsze są rozproszone Ale jak do karmienia to zlatuje się cała szarańcza Z ryb chce jeszcze troche dołożyć w planach do wpuszczenia mam jeszcze : Acanthurus achilles Ctenochaetus hawaiiensis Naso elegans Chelmon rostratus wymienić na Chelmon marginalis No i coś z mniejszych rybek trzeba będzie wsadzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Sierpień 2010 Jakie oswietlenie dodales? Super zbiornik! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Sierpień 2010 Jak narazie dodałem 2 świetlówki T5 54W belka DIY z przodu zbiornika Aquamedic'owską blue oraz KZ Fiji Purple Drugi Lumenbright zawiśnie jak dojdą żarniki Radium chce jeszcze pokombinować ze światłem Pare fotek z karmienia szarańczy algami nawet Pseudanthias'y czekaja aż oderwie się mały kawałek i go wyłapują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Sierpień 2010 Piekne zdjecia i zdrowe zwierzaki, gratuluje! W zasadzie nie wiem czy jest sens dodawac lumenbrighta, zbiornik wydaje sie dobrze doswietlony tak jak jest ale moze to tylko takie wrazenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2010 Chelmon jest na sprzedaż? jeszcze dzisiaj mogę po niego przyjechać! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2010 Lionfish nad zbiornikiem jest nadal mało światła ale po dołożeniu drugiego Lumenbrigta temat napewno zostanie zamknięty Piotr ten akurat nie jest na sprzedaż ale dwa tygodnie temu miałem chelmony które przyjmowały pokarm zastępczy Powinienem mieć je w dostawie 3.09 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Sierpień 2010 Rafał - świetny zbiornik już jest a co dalej będzie ..... jeszcze szczęki nam pospadają!!!! Jestem o tym święcie przekonany. A co do BP - od samego początku jestem do tego wynalazku sceptycznie nastawiony. Zeolit , bakterie i etanolek to podstawa na wysokie NO3. PK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Marzec 2011 Mozna prosic o aktualizacje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2013 Lionfish niestety ten zbiornik to już wspomnienie i aktualizacji nie będzie Ewentualnie mogę pokazać jego następce, którego los tez już praktycznie jest przesądzony i przestanie istnieć pod koniec roku Powodem tej likwidacji będzie zmiana miejsca zamieszkania ale już mam w głowie nowy projekt który stanie w nowym lokum Filmik kiepskiej jakości bo kręcony tabletem więc najlepiej w ustawieniach przestawić na hd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2013 Dziękuję ze aktualizacje! Szkoda że ta piękna rafa z monumentalnym zboczem juz nie istnieje. LPS owa rafka bardza fajna, pięknie napompowane koralowce! Mam nadzieję że będzie można śledzić relację z nowego projektu tu na forum! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach