daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 W związku iż po głowie cały czas chodzi mi pomysł na sklejenie skały i to dość mocne klejenie ,mam pytanko macie może jakieś kleje które możecie polecić, ja znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item884707461_pulsar_plast_40g_epoksydowy_kit_od_ss_napraw_rur.html nadaję się to? Na co zwracać uwagę? Czego klej nie powinien zawierać? Gość z Tajlandi o ile się nie mylę ,ten co ma akwarium 5500 litrów , kleił klejem Alteco Epo putty ,no ale klej z tego co znalazłem dostępny w Singapurze ;/ więc troszkę za daleko ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 ja nie wiem szukasz jakiegoś wynalazku czy co są kleje do klejenia korali wiec tez nimi skleisz skale polecam ten klej http://korale.pl/product_info.php/cPath/65_69/products_id/549 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 tak tylko ze 100gr to raczej będzie stanowczo za mało ja chce dość spora ilość skleić a nie małe kawałeczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 powiem ci ze jest duzo z 1 op a jak zabraknie to kup kilka szt op a jak zostanie to bedzie dla korali nie ma daty waznosci wiec moze lezec dlugo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 ja u siebie wlasnie skonczyllem niedawno tworzyk kosmiczne konstrukcje ze skal. Uzywalem do klejenia dwuskladnikowego kleju milliput. Dedykowany miedzy innymi do takich celow wlasnie. Jednak nie polecam zawierzania calej stabilnosci konstrukcji wylacznie spoinie. Mimo iz milliput jest wodoutwardzalny a po zaschnieciu twardszy i bardziej wytrzymaly od samej skaly konstrukcja musi sie opierac na czyms. Ja uzylem przezroczystych pretow poliweglanowych fi10mm. Troche czasu i zabawy z wierceniem. Zwlaszcza otwory po 200 mm dlugosci. Ale da sie. W polkach ciezkich i wystajacych daleko ootwory dwa lub nawet trzy. Pozniej prety do dziur miejsca styku obficcie milliputem, kawalki mniejszych skalek jako podparcia w miejscach najbardziej obciazonych i znow milliput. Po 8 godz jak sie uprzesz to skale pokruszysz. Ale konstrukcji nie rozwalisz. Takze milej zabawy zycze p.s. Popatrz na ebay. Mulliput gray. Rewelacyjny. Koszt po przelczeniu ok 6zl za opakowanie. Na moja budowe z 45 kg skaly zuzylem 3.5m pretow i 11 opakowan kleju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 o właśnie chodi dzięki powiedz mi tylko czy kleiłeś na mokro pod wodą też schnie? ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 calosc montowalem na stole i siup - do akwarium. Takze skalki byly poza woda max pol godz. Milliput ciezko sie pod woda uzywa bo szybko twardnieje. Na powietrzu masz spokojnie godzine. Pod woda kilkanascie minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 @chodi i jest calkowic nieszkodliwy dla zwierzakow? Mozna kleic nim szczepki pod woda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2010 Ja z tego w ogole robilem podstawki :-) Nie zaobserwowalem zadnych skutkow ubocznych :-) moze na poczatku razi bialoscia ;-) zwlaszcza pod aktynika. Ale poza tym same plusy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2010 może jeszcze ktoś miał z jakimś klejem ostatnio do czynienia niedługo muszę zamawiać i jak na razie słaniem się ku propozycji chodiego, a mam jeszcze pytanie do chodiego bo gdzieś wyczytałem że trwałość tego kleju 2 lata zaobserwowałeś coś może , bo nie wiem jak to rozumieć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2010 Daimen niestety nic nie slyszalem o tej trwalosci :/ Z ciekawosci obstukalem najstarszy kawalek jaki mam w akwarium :-) Ma poltora roku i szczerze mowiac nie widze zadnej roznicy poza kolorem rzecz jasna ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2010 ok dobrze wiedzieć :spiteful: DZIĘKI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach