Skocz do zawartości
chodi

Akwarium w atlancie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj poznym wieczorem na discovery science w cylku programow 'jak to dziala? ' lecial program o budowie i funkconowaniu akwarium w atlancie. Bardzo ciekawy program zawierajacy relacje z budowy ( szyby grubosci 600 mm transportowanych z japonii ) przygotowywaniu wody i calej technice opieki nad zbiornikami. Rozbawilo mnie strasznie np zalewanie glownego zbiornika, gdzie wody nie transportowano z oceanu tylko solono przygotowana specjalnie wode slodka. Sola byla Instant Ocean. Zuzyto jej 75 ton :-) Pokazywano proces tworzenia zywej skaly do tych zbiornikow i roznmazania sps'ow. Bardzo fajne metody rozwiazan oswietlenia 5 metrowej glebokosci zbiornika rafowego, metody tworzenia sztucznych fal. Odpieniacze 5 m srednicy. Po prostu piekna sprawa. Polecam obejrzec, bo powtorki jeszcze beda pewnie nie raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądałem ten film tylko rano powiem krótko mistrzostwo świata szukałem go w necie nigdzie nie ma po prostu POLECAMMMMMMMM W 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz powiedziec jak nazywal sie ten odcinek ? Npewno mozna go znalesc na you tube

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie lipa na maxa FILM kozak każdy akwarysta powinien go obejrzeć nie raz wielkie uznania dla właściciela moje marzenie mieć taki baniak w domu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę poszukać po moich płytach. Miałem kiedyś na jednej płycie właśnie ten film o Atlancie + Dubaj + Okinawa. Jak znajdę dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na YouTube sa kawalki. Nie ma programu w calosci. Np. takie cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi