silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 Witam. od jakiegoś czasu zbierałem graty do lampy led. kupiłem 20 szt cree białych, 30 szt. cree niebieskich i 5 szt royal. długo to trwało zanim poskładałem do kupy, dziś to odpaliłem i trochę się zmartwiłem, że strasznie zółto. do tej pory miałem 4x54W pół na pół biale i niebieskie świetlówki AM. pomijam reflexy, które mi się nie podobaja (kwestia przyzwyczajenia) ale jest strasznie zółto. drivery ustawione na 800mA (wszystkie) co jest nie tak, nie chce zmniejszać wydajności białych, bo boje się, że bedzie za mało światła. forumowi spece - hilfe!!!! co mam zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 A jaka temperatura diod bialych ? moze tu lezy problem ? Poza tym lampy, ktore mialem okazje widziec mialy stosunek biale do niebieskich 1:2 lub wiecej. To takze moze byc przyczyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 kupiłem 20 szt cree białych, 30 szt. cree niebieskich i 5 szt royal. długo to trwało zanim poskładałem do kupy, dziś to odpaliłem i trochę się zmartwiłem, że strasznie zółto. do tej pory miałem 4x54W pół na pół biale i niebieskie świetlówki AM. pomijam reflexy, które mi się nie podobaja (kwestia przyzwyczajenia) ale jest strasznie zółto. Masz LED o tem ok 6 000 K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 mialy stosunek biale do niebieskich 1:2 lub wiecej. To takze moze byc przyczyna. Nie może tylko to JEST przyczyna . Teraz nie zostaje nic jak zmniejszyć prąd płynący przez białe ledy albo sprzętowo na driverach albo "softowo" PWMem jeśli można. Niestety strumień a za tym i jasność spadnie. Innego sposobu poza dołożeniem niebieskiego nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 wiec chyba będę musiał dołożyć 10 szt niebieskich i powinno być lepiej. ele pewnie teraz to trochę potrwa;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 Jeśli można prosić wrzuć jakieś fotki Twojej lampy DIY bo mało tego tu na forum, a chętnie bym pooglądał nasze rodzime produkcje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 postaram sie cos zrobic i podrzuce;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach