Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2009 Witam mam akwa 112l w nim 11kg LR, 6kg LS z życia na razie tylko: Xenia Capnella Clavularia zielona i brunatna dojdą jeszcze miękasy, LPS'y i kilka łatwiejszych SPS'ów z ślimaków planuje: 2-4szt. Turbo/Tectus i coś do piachu.. z ryb: 2szt. Ocellaris i właśnie tu zwracam się do was o pomoc przy dobraniu jakiś fajnych rybek No i oczywiście wpuszczać wszystko zamierzam dopiero po nowym roku do akwa... Teraz ma nie cały miesiąc, glony już schodzą więc jest ok. I jeszcze jaki byście mi polecili ukwiał dla błaznów ? I jak bym miał już wsadzać jakiś ukwiał to jakim czasie ? Bo 2 miesiące to pewnie za mało.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morszczak-2009 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Grudzień 2009 Entacmea quadricolor RED ja włożyłem go do akwarium które miało półtorej miesiąca i do tej pory ma się dobrze, czyli jakiś miesiąc. Co lepsze w tym samym czasie włożyłem dwa SPS-y i też mają się dobrze, nawet widać przyrosty:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2009 No fajny ukwiał A jak z jego przemieszczaniem się po zbiorniku? No i proszę też innych forumowiczów wypowiadajcie się na temat obsady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morszczak-2009 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2009 nie wiem co inni o nim sądzą ale u mnie łaził tylko na samym początku, czyli 2 dni, do puki nie znalazł sobie miejsca które mu odpowiadało i teraz siedzi cały czas w tym samym miejscu, nawet przy małych zmianach prądów wodnych w akwarium:good: Ja jako totalny laik mogę ci tylko napisać że śmiało go polecam, jak na razie jest grzeczny:ok:. Może ktoś inny wyrazi swą opinie na jego temat w sposób negatywny, ale skoro tego nie robią to chyba warto to przemyśleć Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 Jak nie chcecie Wy mi doradzić to sam powybierałem i teraz tylko powiedzcie czy może tak zostać. :dance3: 2. Ocellarisy 2. Lysmata amboinensis lub 1 Lysmata amboinensis i 1 Lysmata debelius może być? Bo obie są bardzo fajne i chciał bym mieć je :good: 1. Mandaryn wspaniały 1-2 Cryptocentrus cinctus i na hepatusa zdecydowanie za małe akwa ? I to by było chyba na tyle moich zachcianek co do ryb :smile::biggrin: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2009 Zadnych pokolcow w takim malenstwie. W zamian polecam Nemateleotris decora,piekna rybka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Grudzień 2009 Ok za tydzień jadę po: 2szt. Lysmata debelius 2szt. Paguristes cadenati 2szt. Ocellaris i jak wszystko będzie ok, to po kilku MIESIĄCACH zamierzam wpuścić Mandaryna, i teraz pytanie do wszystkich co te ryby mają... Jak z przyjmowaniem pokarmów? Ktoś je przystosowywał do mrożonek ? I ogólnie jak rybka wygląda w akwarium czy sprawia jakieś problemy większe? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach