SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Witam. Posiadam odpieniacz tunze 9440 ze skimerem i 2 pompami. Na razie chodzi na jednej pompie i pieni. Ale jak podłącze 2 pompe to piana dostaje takiego kopa że wypełnia mi ten pojemnik w ciagu 2 minut. Próbowałem regulować tymi zaworkami ale nie zupełnie wiem o co tam chodzi - jak to ustawić ??????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Z tego co ja kiedyś czytałem o tym odpieniaczu to mialo być takie "perpetum mobile", jak się przeleje to sam miał się regulować od nowa itd. to mnie odstraszyło. A co Cię przekonało żeby go kupić? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 myślę ze to kwestia regulacji tylko trzeba wiedziec w którą stronę kręcić i jak, w sumie nie dopuściłem do tego zeby sie przelało, bo szybko odłączyłem jedną pompę, na tej jednej tez pięknie zbiera, taką prawdziwą czarną kawę, a polecił mi go Kostia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Po pierwsze nie znam odpieniacza który z fabryki wychodzi z dwoma pompami, a poprawnie chodzi na jednej... Jest tyle czynników wpływających na pracę odpieniacza, tyle zależności między wydajnością pomp, stosunkiem woda/powietrze, wielkością komory reakcyjnej, wysokością lustra wody w której pracuje że naprawdę trzeba być albo dużą firmą z pokaźnym zapleczem doświadczalnym i bagażem praktyki albo... Skibą żeby wiedzieć jak to poskladać do kupy żeby działało. Więc jak już napisałem moim zdaniem ten odpieniacz NIE MA PRAWA chodzić dobrze na jednej pompie. I nie odmówię sobie uwagi... Pamiętasz jak ze mną walczyleś broniąc Kostii? Uwierz mi że jeszcze kilka takich "patentów" przez niego sprzedanych odpokutuje u Ciebie i u innych którzy wzięli za dobrą monetę "przyjacielskie" rady tego kogoś... Na Twoim miejscu ja bym zadzwonił do osoby która mi sprzęt poleciła i zapytał co robić, przecież prawdziwy profesjonalista poleca tylko sprzęt sprawdzony, najlepiej na własnym zbiorniku, no chyba że testuje na "kolegach"... Ale tu juz raczej ciśnie mi się na usta słowo hmmm... "Nieprofesjonalista" o ile takie istnieje. Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 ok. dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Może masz cos nie tak z głębokością zanurzenia Poziom wody w sumpie dla twojego modelu powienien mieć od 16cm do 27cm Inna sprawa regulowaleś góra - dół ta czarna rura na której wisi "skarpeta" jesli ją obniżysz automatycznie zmieni sie poziom wody+piana w odpieniaczu Podobnie moze się dziać jeśli "skrpeta" jest zabrudzona ale na to też pomoże obniżenie rury wylotowej Seb system ten samoregulacji działa nie jest on perfkcyjny ale działa widziałem na mniejszym modelu bawiąc się amino FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach