jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Po mniej więcej 2 latach Koralia nano zaczęła warczeć (dmucha i wydaje dźwięki) , czyszczę ją w miare regularnie i nie da się jej źle złożyć Mieliście coś takiego? Da się coś z nią zrobić czy metoda postępowania jest tama sama jak z tzw chińszczyzną czyli kupić nową? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Borys_HD 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 zobacz czy po docisnieciu lub odciagnieciu czyms (np slomka) wirnika podczas pracy nie spowoduje blogiej ciszy - wtedy podkladeczka na koncu oski (od strony silniczka) - mi tak pomoglo niedawno http://aqua-reef.pl/pompy-f56/koralia-2-glosno-chodzi-t1981.html w koralii2 ale to podobne jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Dzięki, jutro spróbuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Na 90% pomoże to o czym napisał Borys w Korali nie ma się co zepsuć i magiczna podkładka lekarstwem na warczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2009 Spróbowałem, ale niestety z podkładką warczy jeszcze głośniej. Może jakieś inne niż wymiana na nową pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2009 Hmmm, a z czego i jak grubą dałeś podkładkę ? Może wklej dokładne fotki wirnika z ośką, ośka siedzi ciasno w obudowie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamB 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2009 Moja Koralia 1 zaczela warczec po 5 m-cach. Probowal ktos reklamowac taka pompe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dudu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2009 Ja reklamowałem ale nie z powodu warczenia tylko na miesiąc przed końcem gwarancji po prostu padła. Wirnik "spuchł" i nie chciał się kręcić w obudowie. Wymiana oczywiście gwarancyjna natomiast sądziłem że są to bardzo dobre pompy na lata. Chyba się myliłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2009 Odkryłem przyczynę warczenia, niestety na samej górze w okolicach wcięcia na prostokątny ząbek jest pęknięta obudowa. Da się to wymienić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach