Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Po mniej więcej 2 latach Koralia nano zaczęła warczeć (dmucha i wydaje dźwięki) , czyszczę ją w miare regularnie i nie da się jej źle złożyć :)

Mieliście coś takiego?

Da się coś z nią zrobić czy metoda postępowania jest tama sama jak z tzw chińszczyzną czyli kupić nową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy po docisnieciu lub odciagnieciu czyms (np slomka) wirnika podczas pracy nie spowoduje blogiej ciszy - wtedy podkladeczka na koncu oski (od strony silniczka) - mi tak pomoglo niedawno

http://aqua-reef.pl/pompy-f56/koralia-2-glosno-chodzi-t1981.html

:) w koralii2 ale to podobne jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 90% pomoże to o czym napisał Borys w Korali nie ma się co zepsuć i magiczna podkładka lekarstwem na warczenie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbowałem, ale niestety z podkładką warczy jeszcze głośniej. Może jakieś inne niż wymiana na nową pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, a z czego i jak grubą dałeś podkładkę ? Może wklej dokładne fotki wirnika z ośką, ośka siedzi ciasno w obudowie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Koralia 1 zaczela warczec po 5 m-cach. Probowal ktos reklamowac taka pompe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja reklamowałem ale nie z powodu warczenia tylko na miesiąc przed końcem gwarancji po prostu padła. Wirnik "spuchł" i nie chciał się kręcić w obudowie. Wymiana oczywiście gwarancyjna natomiast sądziłem że są to bardzo dobre pompy na lata. Chyba się myliłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkryłem przyczynę warczenia, niestety na samej górze w okolicach wcięcia na prostokątny ząbek jest pęknięta obudowa. Da się to wymienić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi