Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2009 Witam jak myślicie czy jest sens wsadzać Galaxee do tak małego baniaka (60x30x40h) ? Czy jest ona mocno agresywna i musi mieć naprawdę duży odstęp od innych koralowców ? Bardzo mi się podoba i chciałbym kiedyś ją wsadzić do mojego baniaczka o ile będzie taka możliwość (do tego w miejscowym sklepie była bardzo tania jak na takiej urody koralowiec - 50zł za główkę średnicy ok. 5-6cm dosyć sporą ) Napiszcie jeśli macie jakieś doświadczenia z tym LPS'em z góry dzięki Pozdrawiam :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 galaxea to bardzo agresywny koralowiec. nawet takie malenstwo o ktorym piszesz potrafi wysunac parzydelka na dobre kilkanascie cm. chciaz u znajomego duza kolonia ustawiona w miejscu o silnej cyrkulacji nie parzyla niczego. kwestia tylko czy w tak malym zbiorniku zapewnisz jej odpowiednie warunki. osobiscie odradzam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Aha no to kiepska sprawa jak taka agresywna to raczej sobie daruję nie chcę mieć kiedyś wojny w akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 u mnie galaxea sladajaca sie zaledwie z kilku polipow wypuszczala parzyelka na jakies 20 cm :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Tak jak wyżej napisano koral bardzo agresywny choć piękny nie polecam do tak małego litrażu Jeśli w wodzie będzie mało organiki będzie noca szukał żarcia i te jego niteczki beda parzyć wszystko co trafią po drodze Swojego czasu miałem kulke taką o średnicy 15cm to wywalała parzydełka spokojnie nawet do 20cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spajdi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2009 Przekonaliście mnie w 100% galaxea nie trafi do baniaka, a szkoda:no: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach