Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem fotometru. Przeglądając internet, znalazłem taki fotometr jak w temacie. 

Skąd taki pomysł? Pomyślałem, że zamiast kilku Hanek kupię jeden fotometr... cena wyjdzie podobna, a nawet niższa. Druga sprawa, mam mega ciemne mieszkanie (okna tylko wschodnie) I jak robię testy popołudniu wieczorem, to korzystam ze sztucznego światła, a co za tym idzie testy saliferta np. No3 nie jestem w stanie odczytać idealnie - dlatego pomysł fotometru.

Ale... czy ktoś używa tego fotometru? Jakieś opinie? Dziś w akwarystycznym usłyszałem zdanie: zoolek nie robi dobrych testów do wody słonej.

Co myślicie? Czy lepiej kupić sprawdzone Hanki?

Znalazłem jeszcze porównanie do Hanki za 8000 zł, gdzie woda była rozcieńczona w laboratorium: 

Nie chodzi mi nawet o porównywanie do innych, tylko czy te pomiary z exaqua są prawidłowe.

Edytowane przez SlawekPoProstu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka, jeśli chodzi o testy, moim zdaniem nie przepłacaj hanna na Po4 jest doskonałym użądzeniem, reszta to salifert, No3 jak będziesz miał 20 nic się niestanie pilnuj tylko aby nie spadło poniżej 0, to jest moja opinia więc nie musisz brać jej pod uwagę. Sorka że dopiero teraz po obejrzeniu filmu do końca, nie wybrał bym xaqua ani hanny, wszyscy moi znajomi nawet ci co prowadzą sklepy polecają test na No3 saliferta żadnych fotometrów. Jedynie na Po4 dobry fotometr.

Edytowane przez Alcoholik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi