szela 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2023 Witam jako nowicjusz mam pytanie związane z testem ICP . Icp wody morskiej wyszedł w normie Na -9212mg/l MG-1326ppm CA-382ppm KA398mg/l Kh-9.5 Ph-8.1 temp 25 przy okazji zrobiłem test wody RO i wyszło coś takiego NA-0.900mg/l MG-1.200ppm S-1.200mg/l CA-0.890ppm K-1.200mg/l reszta wyszła zero. robiąc wodę RO miernik pokazuje między 0 a 2 czyli wydaje mi się ze w normie. Moje pytanie dlaczego jest taka różnica między dwoma testami i czy wszystko jest w porządku patrząc na test wody RO , wodę Ro robię na nowym sprzęcie od 3 miesięcy dodaję sól podmieniam wodę i stężenie soli wychodzi 1.025 w akwarium czyli dobrze i wyniki z 1ICp też mnie więcej dobre no może sodu troszkę za mało ale jak to się ma do Icp z pięcioma pierwszymi wynikami nie potrafię tego pojąć dodam że akwarium mam pół roku i jak na razie wszystko wygląda dobrze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Basia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2023 7 godzin temu, szela napisał: Icp wody morskiej wyszedł Ph-8.1 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szela 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Lipiec 2023 11 godzin temu, Basia napisał: ??? Sorki moja pomyłka test przez miernik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach