Mariusz9999 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Grudzień 2009 Witam. Co zrobić żeby pozbyć się bąbelków wylatujących z pompy obiegowej ? Pompę mam zakończoną lock-linem i umieszczoną w komorze za odpieniaczem a innej opcji nie ma gdyż to ReefMax. Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morszczak-2009 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Grudzień 2009 sorki za takie pytanko, ale czy przypadkiem nie robią Ci się małe wirki powietrza u wlotu pompy? bo jeśli tak to zwiększ troszkę poziom wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz9999 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2009 Nie robią. Pompa obiegowa leży na samym dnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2009 Pewnie pompa zagiąga spienioną wodę z odpieniacza,wystarczy zamontować dodatkową przegrodę w sumpie,tzw.bąbelstop:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz9999 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2009 ,tzw.bąbelstop:) Właśnie tak tylko jak to ma wyglądać może ktoś mi wyjaśni ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2009 mariusz może utnij kawałek plexi albo plastiku na wymiar i wstaw tam gdzie masz pompę, zrób taką mini przegrodę żeby woda nie chlupała i powietrze miało jak ucieć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2009 Mariusz9999 ja swojego czasu miałem coś takiego na spływie do sumpa wyciszenie i reduktor bąbelków w jednym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz9999 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2009 Dzięki za pomoc. Znacznie się poprawiło jak wypiąłem trójnik z loc-line-a choć idealnie jeszcze nie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach