Borys_HD 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Testy firmy JBL. Wapnia zawsze miałam za dużo, już jest i tak mniej dzięki podmianie. Solankę to zawsze biorę już zrobioną ze sklepu, ale nie wiem z czego, poza tym, że dobre Moze jednak warto zapytac z jakiej soli jest robiona, czy moze wylewana z dzialajacych zbiornikow, jakie ma parametry - wg tego co ja robil? z tego co czytalem na forum to JBL potrafi dawac przeklamane odczyty edit: Juz NIKA widze, ze odpisala wczesniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andalka 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 Może rzeczywiście warto zainwestować w inne testy... Wodę mam zawsze rozrabianą, ale przy najbliższej okazji zapytam z czego. Ufam, bo mam ku temu dobre powody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zenon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2009 A przy okazji - jakie byłyby, widoczne gołym okiem, skutki zbyt wysokiego poziomu wapnia - rozumiem że tworzyłby się osad na pompach czy szybie, ale jak to przekładałoby się na żywe organizmy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach