brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Grudzień 2009 Właśnie jakieś porównanie tej świetlówki do innej, np ATI specjala lub blue plusa? Czekam na opinie, bo nie wiem jaką konfiguracje zmontować teraz do akwa . W tej chwili mam ATI blueplusy i specjale 50/50. A chodzi mi po głowie jakas konfiguracja z fuli purple i właśnie tymi coral light. Czy ktoś takowe stosuje i jakie są przyrosty korali, wybarwienie etc. Dziękuję za pomoc. pozdro Grzegorz ps. akwa 470 literków 8 x 80 W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2009 Witam, świetlowka KZ NG to tak jakby skleic ATI spezial i ATI blue+ . wypadkowa barwa jest bardzo podobna. dodatkowo KZ daje optycznie wiecej swiatla niz komplet ATI. Jeśli chcesz wszystkie 8 swietlowek dac KZ to 6szt NG i 2 Fiji. ale mozesz pomyslec o dolozeniu jeszcze blue+ lub nowej KZ Superblue jesli lubisz bardziej niebiesko. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2009 Ciekawe jak z trwałoscią barwy tej nowej swietlówki , bo jesli tak jak w przypadku NG i Fiji to katastrofa . Te swietlówki po 2 miesiącach sa praktycznie do wurzucenia. ATI zdecydowanie dłużej trzyma barwę i ilość światła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2009 Oki, dziękuję bardzo za rady:). Myślałem o takim zestawieniu: blueplus Coral Light fiji blueplus special coral light special blueplus czy nie będzie za niebiesko??, a może za mało światełka dla korali?? Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2009 A więc zrobiłem tak: od przodu blueplus, special, fiji, blueplus, special, coral light KZ, special, blueplus zobaczymy po kilku dniach co będzie:) Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach