AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2009 Hej Czym jest spowodowane pojawienie sie "filmu" na powierzchni wody ? czy to jest niebezpieczne ? Jezeli tak tak to oprocz mocniejszej cyrkulacji na powierzchni wody mozna jeszczecos zrobic ? Pozdrawiam Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2009 Komin jest bardzo pomocny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2009 Komin jest :-)) Ale rowniez interesuje mnie so to takieg ten film ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2009 Zazwyczaj tworza go bakterie, bialka, rozne zwiazki pochodzenia organicznego. Jesli masz komin i film to sprobuj obnizyc poziom wody w kominie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregwaw 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2009 Ewentualnie podnieś poziom wody tak aby woda spływała delikatnie rewizją... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2009 Cześć tego filmu to może być też kurz. Woda żeby się przelewała przez ząbki grzebienia. Pobawić się jeszcze pompami cyrkulującymi. Przy filmie na powierzchni wody utrudniona jest wymiana gazowa i blokuje światło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2009 Czy film w aqwa jest oznaką czegoś co kuleje w baniaku np filtracja, zbyt duża ilość suplementów itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2009 można zastosować filtr acla clir (filtr powieszchowny) jak się nie mam komina bardzo dobrze działa używałem go w słotkim i bylem bardzo zadowolony tafla wody czyściutka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2009 czy ktoś może wytłumaczyć co to jest ten film, z czego się bierze itd. dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2009 film to taka warstwa kurzu, bakterii i innych śmieci tworzący się na powierzchni wody, jeżeli się pojawi to od razu skumasz o co chodzi - wygląda jakby plama ropy pływała na morzu - już wiesz o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2009 już wiem, jak na razie u mnie tego nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Listopad 2009 U mnie pojawił się film po przedawkowaniu Cycli Hagena, kótrych ponoć nie da się przedawkować. Także ostrożnie z bakteriami. Film zniknął po 2 dniach sam. Komin, ruch tafli wody mam cały czas, mimo tego pojawił się. Pozostaje zweryfikować dozowanie lub przeczekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Listopad 2009 Hej Dzieki za odpowiedz. Film zlikwidowalem poprzez ustawienie cyrkulacji na lutro wody. Nie wiem czy to jest z tym zwiazane ale: W piatek wyjechalem na weekend wrocilem w niedziele. Probowalem uruchomic odpieniacz - zero piany. Woda - mleko ale piany nie ma. O co chodzi ? Baniak mam zalany od 6 listopada woda z dzialajacego akwarium. Skala byla odgazowana, 20 listopada dolozylem piach. Czy to mozliwe ze jest az tak czysto ??? Pozdrawiam Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach