Skocz do zawartości
Robert1974

Nowy zbiornik akwarium morskie

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz witam serdecznie jeszce 2 tygodnie i startuje z nowym akwarium morskim proszę o porady. ALE ZACZNĘ OD POCZĄTKU Moja przygoda z morskim zaczęła się już 5 lat temu pierwszy zbiornik kwadrat 300 litrów żywa skala lampy gizeman hqi...... 😁 Tak dalej wszystko szło nieźle kolego miał 1000 w tym czasie po 2 miesiącach stwierdził że dobrze mi idzie 🤔😉kłamczuch bo było dużo błędów.. Mimo wszystko szybką akcja te 300 było optycznie za mało 😜kupiłem 80x80x80 prawie 600 litrów niestety przerosło mnie 🤐sprzęt za słaby zaczęły się koszty i porażki i rozczarowanie. Zlikwidowałem zbiornik. Potem sytuacja życiowe przeprowadzka itp. Ale się rozpisałem 😁 

TERAZ FAKTY I PROŚBA O PORADY

Planowane akwarium Aqua medic armatus 250👍 myślę dobry wybór 🤔zmieniam taktykę z żywa skalą chciałem zastosować sztuczny reff - rocks właśnie dojechał 👍. PYTANIE                  Czy dojrzewanie zbiornika jest takie same jak z żywa skalą 🤔  PYTANIE.          Czy zastosowanie produktu Ati absolute Ocean przy odpowiednim zadozowaniu jest wystarczające 🤔 czy wystarczy tylko zasolenie 🤔na początek ja myślę że nie zaszkodzi jak będzie wszystko. 

Zapomniałem wyżej napisać że osmoze mam 👍. Moje pytanie praktycznie czy jest różnica w dojrzewaniu między żywa skala a sztuczna tak zwanej i może teraz głupie pytanie czy przy sztuczek rafie też nie ominą mnie plagi 😬  dziękuję za podpowiedzi i odpowiedzi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi