Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2020 (edytowane) Może ktoś miał okazje, zaobserwować u swoich egzemplarzy (ja widzę to po raz pierwszy) i orientuje się, o co chodzi? otwór gębowy rozszerza się maksymalnie, po czym następuje skurcz, i wyrzut w toń kilkudziesięciu „kuleczek”? (coś a la ikra) Dodam, że dwa osobniki obok siebie, i takie samo zachowanie Edytowane 30 Grudzień 2020 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Bart1996 27 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2020 Puszcza zarodniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2020 (edytowane) No właśnie tego nie wiem. Jak wyglądają planule Tubek, wiem - z takim czymś spotykam się po raz pierwszy. Było podejrzenie, że zwraca pokarm - tylko, że niczym podobnym karmiona nie była, a to wyglądało jak „ikra kraba” Pierwszy raz się spotykam z takim zachowaniem, dlatego pytam. Wyglądało to mniej więcej, tak (jak u koralowców SPS) a planule Tubastrei wyglądają tak Edytowane 30 Grudzień 2020 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2020 niestety nie bardzo udaje mi się cokolwiek sensownego znaleźć, (nawet fora tajwańskie przestudiowałem) Wiadomo, że rozmnaża się seksualnie (nie tylko przez podział) i wypuszcza larwy, ale jak wyglądają... https://reefs.com/magazine/coral-reproduction-part-three-stony-coral-sexuality-reproduction-modes-puberty-size-sex-ratios-and-life-spans/ Podobnie rozmnaża się Leptopsammia, no niby rodzina ta sama ale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Gość Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2021 (edytowane) znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytania Także temat do zamknięcia Edytowane 11 Styczeń 2021 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Może ktoś miał okazje, zaobserwować u swoich egzemplarzy (ja widzę to po raz pierwszy) i orientuje się, o co chodzi?
otwór gębowy rozszerza się maksymalnie, po czym następuje skurcz, i wyrzut w toń kilkudziesięciu „kuleczek”?
(coś a la ikra)
Dodam, że dwa osobniki obok siebie, i takie samo zachowanie
Edytowane przez GośćUdostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi