piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 jakich firm żarniki 175W na gwint E40 sa dostepne na naszym rynku i gdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 Am 13K -dostępne w AM u mnie i ogólnie wszędzie Reeflux 12k u mnie i dalej cienko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 które są lepsze z tych co podałeś co myslisz o aquaconekcie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 Wszystko zależy od akwarium Am lepiej się sprawdzą w większym akwarium za to Reefluxy dają ładniejsze światło. Z Aquaconnectem mało miałem doświadczeń więc nic nie myślę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 które z nich dłużej wytrzymują, albo wogóle ile wytrzymuja po jakim czasie je zmieniac? czyli dostępne są tylko te dwie firmy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2009 Są też inne firmy ale kolega podał ci te najczęściej używane . Żarniki generalnie – te szanujących się firm należy z tego co wiem i ja tak robie wymieniać po 12 miesiącach . Ja posiadam obecnie Reefluxy 2x250W 12000 i jestem zadowolony . Do tego jest 2x54W T5 ATI blue Plus . Zanoszę się z wymiana jednej świetlówki na inną . Nie uniknione są świetlówki . Wcześniej używałem , w poprzednim zbiorniku BLV 150W 14000 Do tego 4x39 T5 jedna biała 15000 aqua medic , 2 szt ATI blue Plus i 1 szt ATI act. Blue . Światełko mi się podobało . Barwa światła to rzecz gustu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Listopad 2009 hepatus 1000 dzieki ja mam moje zarniki okolo roku, ale to moje pierwsze z gwintem e40, a slyszalem o tym ze niektorzy wymieniaja wczesniej niz po roku, stad moje pytanie. oczywiscie swietlowki tez 4x T5 ATI-lampa to Aqua connect Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach