UNSU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 Witam, i odrazu proszę o porade w kwesti dobrania świetlówek; mam baniak 100x50x55 i 5 x39 jedną nową już mam Kz NG -fajna fajna teraz myśle nad zakupem drugiej a do tego 1 fiji purple, 1 niebieska(pewnie ati), i może jedna zwykła biała czy to mi da fajną barwe i moc...posępnego czerepu-coby koraliki rosły? a oprucz tego mam juz zamontowane 2x24 (jednak narazie zonk bo niedziała;/) wszelkie pomysły i rady mile wdziane p.s jeden statecznik 1x39w mi piszczy :dance3: ktoś zna powód? pzdr Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 Ja nad swoim zbiornikiem świecę kombinacją świetlówek białych i niebieskich w stos.1:1 Testowałem kiedyś fiji purple i nie byłem do końca zadowolony z tej świetlówki,pojawiało się pod nią cyjano. Do tego dochodzi konieczność dwukrotnie częstrzej jej wyniamy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 Potwierdzam słowa Bigwalkera . Na Fiji purple szkoda kasy . Choć nie ukreywam , że sam ja kiedyś mialem . Pomyśl o blue+ , actynica i białe swiatło koniecznie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2009 Ja w przypadku 5 swietlowek dal bym 3x KZ NG 1 Fiji i 1 blue+ przy czym blue+ od frontu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UNSU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 dzięki piękne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach