Skocz do zawartości
smithpl

Tańsza konkurencja dla Profilux i AM-Control ?

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj zaczyna sie robic ciekawie - niech Profilux mowi co chce, ze byl pierwszy itd - ale sa w lesie do Apex jezeli chodzi o Webserver - nie maja tego a Neptun mial juz to lata wczesniej. co ma Profilux to urzadzeni do kontrolera, ktorych nie ma Apex - dosing unit, water level sensors, leds - Apex ma ale na niskim poziomie wedlug mnie etc.

wiec jezeli nie potrzebujesz dosing unit czy innych drogich bajerow ktore mozesz zastapic nie markowymi rzeczami - to wtedy Apex wedlug mnie.

jezeli mowimy o podstawowych rzeczach - wlacz, wylacz etc - to reefkeeper light ma to wszystko i wystarczy.

kazdy z nich bedzie mial mozliwosc sterowanie vortech pumps skoro vortech dal kod do zrobienia.

wiec schodzi do prostego pytania: co chcesz kontrolowac oraz jak i majac odpowiedz na te dwa proste pytania bedziesz wiedzial czy chcesz taki czy inny kontroler.

kumam :-)

tylko teraz.. ja to porownuje do chorych cenowo profiluxow i am control...

i jak wtedy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apex poza wieloma wieloma zalatami ma jedna koszmarną wadę - wygląd. Po założeniu u Klienta tego systemu otrzymałem telefon że "umawialiśmy sie na sprzęt produkowany seryjnie, fabtyczny, a czy to nie jest DIY ?".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi