rafal07013 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2009 tutaj zaczyna sie robic ciekawie - niech Profilux mowi co chce, ze byl pierwszy itd - ale sa w lesie do Apex jezeli chodzi o Webserver - nie maja tego a Neptun mial juz to lata wczesniej. co ma Profilux to urzadzeni do kontrolera, ktorych nie ma Apex - dosing unit, water level sensors, leds - Apex ma ale na niskim poziomie wedlug mnie etc. wiec jezeli nie potrzebujesz dosing unit czy innych drogich bajerow ktore mozesz zastapic nie markowymi rzeczami - to wtedy Apex wedlug mnie. jezeli mowimy o podstawowych rzeczach - wlacz, wylacz etc - to reefkeeper light ma to wszystko i wystarczy. kazdy z nich bedzie mial mozliwosc sterowanie vortech pumps skoro vortech dal kod do zrobienia. wiec schodzi do prostego pytania: co chcesz kontrolowac oraz jak i majac odpowiedz na te dwa proste pytania bedziesz wiedzial czy chcesz taki czy inny kontroler. kumam :-)tylko teraz.. ja to porownuje do chorych cenowo profiluxow i am control... i jak wtedy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Listopad 2009 Apex poza wieloma wieloma zalatami ma jedna koszmarną wadę - wygląd. Po założeniu u Klienta tego systemu otrzymałem telefon że "umawialiśmy sie na sprzęt produkowany seryjnie, fabtyczny, a czy to nie jest DIY ?". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach