ozim 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2009 Ostatnio zauważyłem że ten koral w jednym miejscu traci tkankę na jednym "patyczku" od góry. Jaka może być przyczyna. Ktoś może go podjada czy coś z parametrami. Reszta korali w porządku. Parametry: KH - 8 Ca - 460 Mg -1250 pH - 7,9-8,1 NO3 - 0-5 NO2 - 0 PO4 - 0,08 nie wiem ile dokładnie ale jakiś szary odcień żółtego pozdro ozim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2009 Parametry niby oky . Jeżeli nic się ostatnimi czasy nie zmieniło w zbiorniku , to wg mnie pewnie coś ja podjada . U mnie było cały czas oky . Az tu pewnego pięknego dnia jedna z moich ładniejszych acropor zgubiła dziwnie część polipów . Też się zastanawiałem jaka jest przyczyna i wieczorem przez przypadek bo trochę dłużej poświeciłem świetlówkami pokazał się niepozorny wielkościowo złoczyńca który po złapaniu zaliczył wypad do WC-etu. Źle „ chłopak „ wyliczył czas kolacji . Spróbuj z latarką godzinę po zgaszeniu światła sprawdzić czy nie ma amatora na seriatoporkę . To tyle z mojej strony . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 a jaki to był gość ? nazwa, fotka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 smithpl: nie robilem mu fotki ale mam pewność , że to on był przyczyną . Napewno na 100% nie był to krab który żyje w symbiozie z acroporą . Tego artysty za dnia nie było widać . Pojawial się tylko po ciemku . Ten o którym Ty zapewne myślisz jest widoczny cały czas . Widziałem tego keaba u kolegi i wygląda inaczej . Pozdrawiam . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 nie, ja poprostu obawiam sie ze u mnie moze byc podobny :-) taki wlochaty krab ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 U mnie jeden czarny podjadal acropore, dwa czarno-szaro-zolte z czarnymi szczypcami upodobaly sobie lobophyllie. Nie byly wlochate. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2009 smithpl: włochaty to on nie był . Za to upierdliwy i żarłoczny a przy tym bezczelny . Na moich oczach moje cukiereczki podgryzać bez pytania ….:nono: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kostia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 smithpl: włochaty to on nie był . Za to upierdliwy i żarłoczny a przy tym bezczelny . Na moich oczach moje cukiereczki podgryzać bez pytania ….:nono: taaa a jagby spytał to byś mu pozwolił ...;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2009 kostia: Jak by ładnie , ale to Super Ładnie poprosił o małego gryza to może i ………….? hehehehehehe :good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach