Skocz do zawartości
kostia

Zbiorniki akrylowe

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas się zastanawiam czemu tak mało ich powstaje w Polsce, czy naprawde fatum "bo akryl sie rysuje" jest silniejsze od korzysci realnych? Za zdjeciu zbiornik z łaczna gruboącią ścian ..140 mm, przy szkle cos by jeszcze było widać? Patrzac na zdjęcie nei widać ZADNEJ róznicy w wiodku na hale z 140 mm pleksi lub bez niej. Otwór w tafili 70 mm, momencik pojde po otwornice...POEZJA, Pozd

tank_acryl4.jpg

tank_acryl3.jpg

tank_acryl2.jpg

tank_acryl1.jpg

tank_acryl5.jpg

tank_acryl6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się że na naszym rynku jest bardzo mało informacji na temat zbiorników z akrylu. Poza tym dostępność tego typu baniaków i firm produkujących jest naprawde znikoma. Przynajmniej reklama takich firm totalnie kuleje. Może znasz firmy które się tym zajmują w Polsce, jakieś namiary?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, niech pomyśłe...coz, ja moja firma wykonuje zbiorniki akrylowe ? Co prawda naprawde duże no 5-6 tys robie w ramach bo boje się o 100% skutecznośc relaksacji ( przy klejeniu powstają napreżenia, które trzeba odpuscic wygrzeając - to własnie relaksacja). W tym tygodniu np wywalam wszytskei szklane sumpy a daje z akrylu ;-0

Najbardziej sa popularne walce których osobiście nie lubie.

Bardziej skomplikowane zbiorniki zlecam do wykonania na Tajwanie, na miejscu je uzbrajam, zas niektóre walce jeszcze zlecam w Niemczech. Wszytskie zbiorniki nierdzewka - akryl, beton - akryl, PCV - akryl, sa wykonywane juz w 100% przez nas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to skomplikowanie wykonania takiego baniaka i to że większość baniaków sprzedawanych u nas nie przekracza kilkuset litrów powoduje to ze tak mało znana jest ta metoda u nas. No i jak mniemam cena tez będzie dużo większa przy zbiorniku powiedzmy 800L z akrylu niż ze szkła. Czy to znaczy że taki baniak 800L jesteś w stanie zrobić bez ramy i dać 100% pewności na niego? Co do walca to szczerze powiem że dla mnie totalnie odpada bo nie podoba mi sie ten rozmazujący sie obraz. Jak z wagą takich zbiorników w stosunku do szkła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

. Czy to znaczy że taki baniak 800L jesteś w stanie zrobić bez ramy i dać 100% pewności na niego?

Klejenei takiego zbiornika to łaczenie w taki sposob że ta częśc staje sie najsilniejsza, dokonywałym dośc wyrafinowanych prób przy pomocy dużego młotka, nie udało mi sie rozerwac lub rozbic łaczenia.

Co do ceny jest drozsza. Ale zbiornik szklany to jednorazowka . a akryl szlifujemy i jest nowy zbiornik ;-)

napisz jakie wymiary Cie interesuja zrobie kosztorys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja zapytam ,tylko prosze się nie śmiać:),bo się na tym nie znam:pardon: czy mozna zrobic baniak ze szkła i np. przednia szybe z akrylu podobnie jak robimy czasami całość z float a przednia z opti, czy tez nie ma możliwości połączenia akrylu ze szkłem? Kostia jak byś mógł napisać jak cenowo to wygląda powiedzmy takie najbardziej popularne baniaki np. 200L,400L,500L, 800L.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla 200 - 400 to nie za bardzo, powiedzmy 530,720,900 ( wymiary jak dala Aquastabila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kostia, to może żeby zaznajomić się z cenami napisz ile by kosztował zbiornik 110x60x60 z kominem oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie by interesowal taki baniak jak 960 aquastabila, jak mozesz to napisz cene, i jaka grubosc tego akrylu by byla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm to znaczy 900 l ? 200x75 x60? kominy dwa trojkatne po bokach, (otwory 2 x 20 mm, 2 x 32 mm,). Wysłka kurierem na europalecie zdaje sei ze sie uda tak to załatwic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małymi kroczkami... Po co wykupować reklamę jak każdy kulturalny człowiek... Lepiej bocznymi drzwiami... Powodzenia :smile:

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kostia, to może żeby zaznajomić się z cenami napisz ile by kosztował zbiornik 110x60x60 z kominem oczywiście.

Ponawiam i pytam poważnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam zrobiłem sobie sumpa z akrylu o wymiarach 80x80x60cm i kosztowało to 1000zł (zakup materiału, kleju i cięcie z obróbką). Tutaj znajdziesz więcej co i jak http://www.melevsreef.com/

Akryl wbrew pozorom nie jest tak łatwo porysować. Przy pewnej dozie ostrożności bardzo długo pozostanie bez rys. A według mnie akryl szkło optiwhite bije na głowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seb proszę Cię skończ już... Jeśli Ci się nie podoba to zabierz łopatkę, grabki i idź do swojej piaskownicy, albo napisz PW do moderatora jeśli ktoś łamie regulamin forum, a nie baw się w trolla bo naprawdę nie wypada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spajdi napisał:
Seb proszę Cię skończ już... Jeśli Ci się nie podoba to zabierz łopatkę, grabki i idź do swojej piaskownicy, albo napisz PW do moderatora jeśli ktoś łamie regulamin forum, a nie baw się w trolla bo naprawdę nie wypada.

Dzięki ....

skoczekpl napisał:
Ponawiam i pytam poważnie.

Proszę o trochę czasu, staram się dać jak najkorzystniejsze ceny, troche cisnę o upusty Niemców, znalazłem nowy piec do relaksacji - znacznie tańszy, to taka przymiarka do pól masówki.

Jedna uwaga - klejenie bez relakacji jest ok, w przypadku małych zbiorniczków, sumpy, nano etc, jednak przy większych zbiornikach potrzebne jest wygrzewanie (relaksacja) i to niestety nie jest juz takie proste. W niektórych wypadkach robimy zbiorniki w ramach stalowych, (na dniach wrzucę zdjęcia z naszej realiacji zbiornika 300 x 150 x 80 H (chyba tyle) akryl -stal.

Bez ram i relaksacji... może być baaaaardzo niefajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi